Росіяни спробують інсценувати воєнні злочини на Курщині, перевдягнувшись у форму ЗСУ, - ЦПД

Росіяни спробують інсценувати воєнні злочини на Курщині, перевдягнувшись у форму ЗСУ, - ЦПД

12 Серпня 2024
1383
12 Серпня 2024
17:20

Росіяни спробують інсценувати воєнні злочини на Курщині, перевдягнувшись у форму ЗСУ, - ЦПД

1383
Росія вже поширює фейки про нібито вбивства українськими військовими цивільних, залякування, мародерство тощо. А за браком доказів вони намагатимуться ці злочини інсценувати.
Росіяни спробують інсценувати воєнні злочини на Курщині, перевдягнувшись у форму ЗСУ, - ЦПД
Росіяни спробують інсценувати воєнні злочини на Курщині, перевдягнувшись у форму ЗСУ, - ЦПД

Росія намагається використати ситуацію в Курській області для нових інформаційних атак проти України та безпідставних звинувачень українських захисників у воєнних злочинах. Про це повідомляють Центр протидії дезінформації при РНБО та Служба безпеки України.

Як пише ЦПД, російський військове і політичне командування дуже занепокоєне тим, що бойові дії в Курській області не супроводжуються насильством проти цивільних.

Тому на сьогодні росіяни намагаються інформаційно звинуватити Україну у скоєнні воєнних злочинів на території Росії. Ворог поширює фейки про нібито вбивства українськими військовими цивільних, залякування людей, мародерство та інші злочини. Для поширення цих фейків використовуються вигадані «слова місцевих очевидців» та допити «українських військовополонених». У ворога немає жодних підтверджень, тому він маніпулює і бреше, пише ЦПД.

За наявною інформацією, росіяни намагатимуться інсценувати або вчинити на території Курської області такі злочини, які робили самі на окупованій території України, щоб звинуватити в цьому українців. Спецслужби Росії планують провокації щодо цивільних руками переодягнених у форму ЗСУ власних агентів. 

«За задумом російських пропагандистів, це має відвернути увагу світової спільноти від злочинів росіян в Україні, а також стати підставою для нових звинувачень на адресу України. Для росіян операції «під чужим прапором» є давньою традицією», — пише ЦПД.

Крім того, ворог намагається використати наближеність Курської АЕС до зони бойових дій для нового ядерного шантажу світу та звинувачень України. ЦПД попереджає, що можливі провокації на території Курської АЕС для звинувачення України, як це відбувається на окупованій Запорізькій АЕС.

Також росіяни поширюють фейки про участь у бойових діях на території Курської області військовослужбовців країн НАТО. «Це робиться для подальшого залякування росіян «загрозою із Заходу» та поширення відповідної дезінформації в країнах Глобального Півдня», — стверджує ЦПД.

Як пише СБУ, такі інформаційно-психологічні спецоперації ворога повʼязані насамперед із неможливістю ефективно протидіяти наступальним діям ЗСУ. СБУ попереджає, що такі спроби є марними і не впливатимуть ні на наступальні дії ЗСУ, ні на думку міжнародних партнерів нашої держави.

Як ми повідомляли раніше, російські ЗМІ розповсюджують відеоролики, які міністерство оборони РФ видає за записи «успішних ударів» по ЗСУ на курському напрямку, але насправді ці відео були зняті давно і в інших місцях.

Раніше кремлівський ресурс Russia Today опублікував відео з нібито «полоненим українським диверсантом», узятим у Курській області. Насправді це відео є постановним, про що свідчить декілька фактів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1383
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
21 год. тому
Повторити Бучу?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду