Передвиборчий штаб Трампа заявив про злом електронної пошти

Передвиборчий штаб Трампа заявив про злом електронної пошти

11 Серпня 2024
421
11 Серпня 2024
14:20

Передвиборчий штаб Трампа заявив про злом електронної пошти

421
Передвиборчий штаб Дональда Трампа заявив про злом своєї електронної пошти, натякаючи на можливу причетність іранських хакерів.
Передвиборчий штаб Трампа заявив про злом електронної пошти
Передвиборчий штаб Трампа заявив про злом електронної пошти

Передвиборча кампанія Дональда Трампа повідомила про злом своєї електронної пошти та припустила, що за цим можуть стояти іранські хакери. Хоча конкретних доказів участі Ірану не надано, ця заява була зроблена через день після звіту Microsoft, де йшлося про спроби іноземного втручання у вибори в США 2024 року.

Про це повідомляє Associated Press.

За словами представника кампанії Трампа Стівена Чеунга, злом організували «ворожі Сполученим Штатам іноземні джерела».

«Документи були незаконно отримані з іноземних джерел, ворожих Сполученим Штатам, з метою втрутитися у вибори 2024 року та посіяти хаос у всьому нашому демократичному процесі», — заявив речник кампанії Трампа Стівен Ченг.

Ченг вказав на нещодавній звіт, опублікований Microsoft. У звіті Microsoft згадується випадок, коли в червні 2024 року іранський підрозділ військової розвідки надіслав фішинговий лист високопосадовцю однієї з президентських кампаній з використанням скомпрометованого облікового запису.

Іран заперечив свою причетність до цього злому. У заяві місії Ірану при ООН йдеться: «Ми не надаємо жодного значення таким повідомленням. Іранський уряд не має намірів втручатися у президентські вибори в США».

Раніше Міністерство юстиції США оприлюднило звинувачення проти пакистанського громадянина, пов’язаного з Іраном, у спробі організувати замахи на політичних діячів США, серед них був і Дональд Трамп.

Про злом стало відомо після того, як до видання Politico почали надходити електронні листи з анонімного облікового запису, де містився матеріал, ймовірно, підготовлений штабом Трампа про кандидата на посаду віцепрезидента від Республіканської партії, сенатора від Огайо Джей Ді Венса. У Трампа стверджують, що ці документи були отримані незаконно і спрямовані на дестабілізацію виборчого процесу.

Microsoft попередила, що іноземний вплив на вибори в США 2024 року наростає, причому активність Ірану в цьому контексті особливо помітна останнім часом.

Нагадаємо, хакери атакували Польське антидопінгове агентство та оприлюднили особисті дані спортсменів. 

Фото: AP Photo.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
421
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду