Селін Діон звинуватила Трампа у використанні її пісні на мітингу без дозволу

Селін Діон звинуватила Трампа у використанні її пісні на мітингу без дозволу

11 Серпня 2024
569
11 Серпня 2024
13:05

Селін Діон звинуватила Трампа у використанні її пісні на мітингу без дозволу

569
Команда Селін Діон розкритикувала колишнього президента США Дональда Трампа за несанкціоноване використання кліпу на її хіт My Heart Will Go On на передвиборчому заході.
Селін Діон звинуватила Трампа у використанні її пісні на мітингу без дозволу
Селін Діон звинуватила Трампа у використанні її пісні на мітингу без дозволу

Канадська співачка Селін Діон засудила використання її пісні на передвиборчому мітингу Дональда Трампа без дозволу.

Відеокліп на пісню Селін Діон My Heart Will Go On з фільму 1997 року про затонулий корабель «Титанік» показали для прихильників перед появою Дональда Трампа на сцені під час мітингу в Бозмані у штаті Монтана у п’ятницю, 9 серпня.

«Дозвіл на таке використання жодним чином не давався, і Селін Діон не погоджується ні на таке, ні на будь-яке інше подібне використання», — йдеться в заяві команди Селін Діон, опублікованій на платформі X.

Команда Діон заявила, що вона не схвалює використання пісні.

«Команда управління Селін Діон і її лейбл, Sony Music Entertainment Canada Inc., дізналися про несанкціоноване використання відео, запису, музичного виконання та образу Селін Діон на мітингу Трампа та Джей Ді Венса в Монтані. Жодним чином це використання не є санкціонованим, і Селін Діон не підтримує таке або подібне використання», — додали у заяві команди співачки.

«І чесно кажучи, справді, САМЕ ЦЯ пісня?», — написала команда Селін Діон.

Команда Трампа поки що не відповіла на заяву.

Пісня My Heart Will Go On є однією з найвідоміших пісень п'ятиразової володарки премії Grammy Селін Діон. Ця балада, що здобула «Оскар», стала частиною саундтреку до фільму «Титанік», де головні ролі зіграли Леонардо ДіКапріо та Кейт Вінслет.

Раніше артисти й групи, такі як Ніл Янг, Queen та Rolling Stones, також скаржилися на використання їхніх пісень на мітингах Трампа.

У липні 2024 року Селін Діон повернулася до виступів, взявши участь у церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Це був її перший виступ після того, як у 2022 році вона оголосила про діагноз рідкісного неврологічного розладу – синдрому жорсткої людини (SPS).

Як пише ВВС, законодавство США не завжди вимагає отримання прямого дозволу від артистів для використання їхньої музики на політичних заходах. Кампанії можуть купувати ліцензійні пакети від музичних правових організацій, які дають їм легальний доступ до понад 20 мільйонів пісень. Однак артисти мають право заборонити використання своїх творів.

Нагадаємо, Дональд Трамп подав до суду на Пулітцерівську премію через нагородження статей про його зв’язки з Росією.

Фото: Reuters.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
569
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду