«Еспресо» запровадив правила гендерної рівності на всіх платформах бренду

«Еспресо» запровадив правила гендерної рівності на всіх платформах бренду

8 Серпня 2024
485
8 Серпня 2024
17:04

«Еспресо» запровадив правила гендерної рівності на всіх платформах бренду

485
Вони стосуються як контенту на ресурсах «Еспресо», так і комунікації всередині команди.
«Еспресо» запровадив правила гендерної рівності на всіх платформах бренду
«Еспресо» запровадив правила гендерної рівності на всіх платформах бренду

«Еспресо» запровадив правила гендерної рівності на всіх платформах бренду. Їх можна переглянути в розділі «Про нас» на сайті espreso.tv, повідомила пресслужба мовника. 

Компанія зобов'язується дотримуватись рівності в редакційному колективі, коли йдеться про можливості та ставлення, доступ до керівних посад, оплату праці за однаковий вид роботи тощо, а також рівності в контенті (дотримання гендерного балансу у виборі експертів, подолання гендерних стереотипів, уникнення сексизму та інше).

«Ми на “Еспресо” завжди дотримувалися принципів гендерної рівності, але сьогодні робимо це офіційно — на нашому сайті з’явився розділ з політикою гендерної рівності на всіх наших платформах. Впевнені, що саме медіа повинні бути свідомими і відповідальними, долаючи прояви сексизму та гендерних стереотипів», — прокоментувала генеральна продюсерка «Еспресо» Анастасія Равва. 

Правила адаптували на основі рекомендацій, наданих ГО «Жінки в медіа» та Комісією з журналістської етики (КЖЕ) за підтримки Програми підтримки ОБСЄ для України.

Документ містить загальну частину, пункти щодо зобраз’1 жінок і чоловіків у контенті, подолання сексизму, висвітлення домашнього та гендерно зумовленого насильства, висвітлення сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, а також втілення цієї політики в редакції.

«Гендерна політика повинна бути невід'ємною частиною редакційної політики кожного відповідального медіа в Україні. Це важливо, оскільки допомагає вирішувати етичні дилеми, пояснює аудиторії принципи та цінності редакції, передає знання новим працівникам, а також підтверджує дотримання стандартів і етики для партнерів. Така політика обов'язково має бути письмовою, щоб закріпити усталені практики редакції», — вважає голова ГО «Жінки в медіа», членкиня КЖЕ Ліза Кузьменко.

14 серпня в Укрінформі відбудеться презентація типової Політики гендерної рівності в медійному контенті. Організатори запрошують до обговорення журналістів, редакторів, медіаспільноту, партнерів з розвитку та всіх зацікавлених у темі гендерної рівності в українських медіа.

Фото: «Еспресо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
485
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду