Від футбольного тренера до кандидата у віцепрезиденти: що світові медіа пишуть про Тіма Волза

Від футбольного тренера до кандидата у віцепрезиденти: що світові медіа пишуть про Тіма Волза

8 Серпня 2024
285

Від футбольного тренера до кандидата у віцепрезиденти: що світові медіа пишуть про Тіма Волза

Анастасія Крупка, «Тиждень»
285
Камала Гарріс, яку демократи визначили своєю офіційною кандидаткою на президентських перегонах у США, обрала кандидата у віцепрезиденти.
Від футбольного тренера до кандидата у віцепрезиденти: що світові медіа пишуть про Тіма Волза
Від футбольного тренера до кандидата у віцепрезиденти: що світові медіа пишуть про Тіма Волза

Оригінал публікації на сайті «Тиждень» за посиланням

Ним став колишній конгресмен та чинний губернатор Міннесоти Тім Волз. Як пишуть світові медіа, це було найважливіше рішення після того, як Гарріс оголосила, що балотуватиметься на пост президента, хоча й підкреслюють їхнє разюче походження.

«59-річна Камала Гарріс — американка індіанського походження, яка більшу частину своєї кар’єри працювала адвокаткою і прокуроркою у “блакитній” Каліфорнії. Тим часом, 60-річний Тім Волз – ветеран і мисливець, який провів більшу частину свого життя у сільській місцевості Небраски і Міннесоти — є першим віцепрезидентом від Демократичної партії з 1964 року, який не навчався на юридичному факультеті», — пише видання The Washington Post

Водночас президент США Джо Байден високо оцінив кандидатуру Волза. «Я знаю його майже два десятиліття, спочатку під час його роботи в Конгресі, а потім на посаді губернатора. Чоловік і батько, він був шкільним вчителем і тренером з футболу в середній школі. Він прослужив 24 роки в Національній гвардії США і став найстаршим за званням солдатом-строковиком, який коли-небудь служив у Конгресі. На посаді губернатора він був сильним, принциповим та ефективним лідером», — написав він.

Колишній президент Барак Обама та його дружина Мішель також висловили радість з приводу кандидатури. «Камала Гарріс обрала ідеального партнера – і дала зрозуміти, за що вона виступає. Губернатор Волз не тільки має досвід роботи віцепрезидентом, він також має цінності та чесність, якими ми можемо пишатися», — йдеться у повідомленні Обами.

Тім Волз як конгресмен та губернатор

У Конгресі Волз позиціонував себе як поміркованого демократа, який був рішучим прихильником прав на зброю, хвалив тодішнього президента Джорджа Буша за пропозицію розширити армійські сили Національної гвардії, але критикував його за відсутність чіткої місії у війні в Іраку, пише The Washington Post. Волз п’ять разів переобирався, перш ніж покинути палату, щоб балотуватися на пост губернатора. У губернаторських перегонах 2018 року він переміг свого опонента від республіканців більш, ніж на 10 %.

У 2022 році Волз легко переобрався на другий термін, набравши 52 % голосів. Під час його губернаторства демократи закріпили право на аборт, дозволили нелегальним іммігрантам отримати водійські права, розширили перевірку даних для передачі зброї, легалізували рекреаційну марихуану і запропонували захист для людей, які шукають або надають гендерно-стверджувальну терапію.

Волз також підписав указ, який скасовує вимогу про наявність диплома про вищу освіту для 75 % робочих місць у штаті Міннесота. Цей крок отримав двопартійну підтримку і був підтриманий кількома штатами. Демократи також запропонували фінансування безкоштовного харчування в школах і безкоштовного навчання в коледжах для студентів з малозабезпечених сімей в Міннесоті.

«Волз, який раніше був маловідомим губернатором, тепер стикається з терміновим завданням представити себе країні, а до дня виборів залишилося лише близько трьох місяців», — наголошує видання The Washington Post. Водночас The Guardian підкреслює, що Волз був «найпрогресивнішим з демократичних політиків, які серйозно розглядалися на цю роль».

Тім Волз і риторика щодо України

Із перших днів великої війни Тім Волз підтримує Україну. 24-го лютого 2022 року він написав, що Міннесота підтримує народ України та засуджує Росію за незаконну агресію. «Лідери в усьому світі повинні об’єднатися і відповісти на цей напад на демократію», — додав він. А вже наступного дня Волз разом з губернатором Огайо Майком ДеВайном оголосили про двопартійну підтримку України від імені Ради губернаторів.

4 березня 2022-го Волз підписав указ, який закликав на рівні штату розірвати будь-які зв’язки з російськими структурами та утриматись від майбутніх контактів, а також зобов’язав приватні компанії відмовитись від співпраці з країною-агресоркою. Потім до цих вимог додали і Білорусь.

Волз мав розмову з президентом Володимиром Зеленським, активно бере участь у заходах, присвячених Україні. Зокрема, цього року 24 лютого він відвідав посольство України у Вашингтоні та мав зустріч з пані послом України у США Оксаною Маркаровою.

«Волз зустрівся з Оксаною Маркаровою, щоб підписати лист про взаєморозуміння, який створює сільськогосподарське партнерство між Міннесотою та Чернігівщиною», — пише Politico. «Як тільки ми виженемо росіян, будемо співпрацювати. Це дуже важливий прояв дружби і дуже важливий прояв зв’язків», — сказав тоді він.

У той час кандидат у віцепрезиденти США від Республіканської партії Джей Ді Венс, виступав проти допомоги Україні, а Штати, на його думку, не мають індустріальної спроможності виготовити достатньо зброї, необхідної Україні для перемоги.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Анастасія Крупка, «Тиждень»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
285
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду