«F-16 в Україні. Це реальність у нашому небі», — Зеленський

«F-16 в Україні. Це реальність у нашому небі», — Зеленський

4 Серпня 2024
617
4 Серпня 2024
17:43

«F-16 в Україні. Це реальність у нашому небі», — Зеленський

617
Україна зробила історичний крок у зміцненні своєї оборони: у небі країни тепер діють винищувачі F-16, які стали результатом тривалої співпраці з міжнародними партнерами.
«F-16 в Україні. Це реальність у нашому небі», — Зеленський
«F-16 в Україні. Це реальність у нашому небі», — Зеленський

Президент Володимир Зеленський оголосив про історичний етап у розвитку Повітряних сил України, зазначивши, що в українському небі тепер є винищувачі F-16. Це стало можливим завдяки співпраці з міжнародними партнерами, такими як Данія, Нідерланди та Сполучені Штати.

Про це президент написав у своєму телеграм-каналі.

Зеленський наголосив на важливості цього досягнення для захисту України від російської агресії та підкреслив героїзм українських пілотів, які протистоять російському повітряному флоту.

«Ворог не домінує і не буде домінувати в небі нашої держави. … Російський окупант дуже сподівався знищити нашу українську авіацію та ППО, нашу спроможність захищати свою державу. Але українці цього не допустили. І це справжній героїзм. Коли нашим воїнам Повітряних сил довелося протистояти більшому Повітряному флоту Росії, Україна змогла досягти своїх цілей, змогла захищатися, змогла знищувати окупанта. Зараз новий етап в розвитку Повітряних сил України. Ми багато зробили для того, щоб українські Повітряні сили перейшли на новий стандарт авіації, на західну бойову авіацію», — сказав Зеленський.

Він підкреслив, що від початку повномасштабної війни говорив з партнерами про те, що необхідно закрити українське небо від російських ракет.

«Ми провели сотні зустрічей та перемовин, щоб зміцнити можливості нашої авіації, зміцнити можливості нашої ППО, наших сил оборони. Ми часто чули у відповідь, що «це неможливо», але все ж ми зробили можливим те, що було нашою амбіцією, нашою оборонною потребою. А тепер це дійсно реальність. Реальність у нашому небі, F-16 в Україні. Ми забезпечили це», — відзначив глава держави.

Він підкреслив, що пишається пілотами, які якісно опановують нові літаки і вже почали їх використовувати.

Президент висловив вдячність всім, хто сприяв цьому результату, і закликав українців відчувати гордість за свою авіацію.

Нагадаємо, 31 липня 2024 року американське агентство Bloomberg повідомило, що перша партія винищувачів F-16 уже прибула в Україну. Пропагандисти в телеграм-каналах відреагували на інформацію про появу в українському небі F-16, заявивши, що тепер в України є все, окрім ядерної зброї.

Фото: Reuters.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
617
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду