На порталі Києва запустили дашборд про радіаційний фон столиці

На порталі Києва запустили дашборд про радіаційний фон столиці

3 Серпня 2024
844
3 Серпня 2024
16:02

На порталі Києва запустили дашборд про радіаційний фон столиці

844
Датчики вимірювання рівня радіації встановлені у семи різних районах міста, забезпечуючи мешканців актуальними даними в режимі реального часу.
На порталі Києва запустили дашборд про радіаційний фон столиці
На порталі Києва запустили дашборд про радіаційний фон столиці

У Києві з'явився новий публічний дашборд, який надає інформацію про рівень радіації в місті. Його додали на Офіційному порталі столиці, повідомив заступник голови КМДА з питань цифрового розвитку Петро Оленич.

Дашборд радіаційного моніторингу надає докладну інформацію про радіаційний фон на семи локаціях у різних районах Києва, зокрема середні показники за добу та локації замірів.

Датчики, які встановили навесні 2022 року за підтримки меценатів, передають дані в режимі реального часу і є надійним джерелом інформації. З моменту початку спостережень радіаційний фон у столиці залишається в межах норми, зазначив Олександр Возний, директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА.

Датчики розташовані за такими адресами:

  • вул. Турівська, 28 (Подільський район);
  • вул. Щусєва, 20 (Шевченківський район);
  • просп. Європейського Союзу, 64-Г (Подільський район);
  • просп. Берестейський, 97 (Святошинський район);
  • Харківське шосе, 7/1 (Дніпровський район);
  • вул. Вербицького, 26 (Дарницький район);
  • вул. Китаївська, 22 (Голосіївський район).

Інформацію про радіаційний фон можна переглянути на Офіційному порталі Києва або через додаток «Київ Цифровий» у розділі моніторингу якості повітря (AQI).

Нагадаємо, застосунком та вебсайтом «ЕкоЗагроза», які розробило Міндовкілля, постійно користуються понад 55 тисяч людей.

Фото: скриншот портал Києва. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
844
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду