Росіяни спробували вкинути в медіа матеріал нібито від імені ГУР

Росіяни спробували вкинути в медіа матеріал нібито від імені ГУР

29 Липня 2024
521
29 Липня 2024
20:54

Росіяни спробували вкинути в медіа матеріал нібито від імені ГУР

521
Інтернет-видання «Одессаонлайн» отримало на електронну пошту лист нібито від Головного управління розвідки з проханням опублікувати статтю з явними ознаками російського «вкиду».
Росіяни спробували вкинути в медіа матеріал нібито від імені ГУР
Росіяни спробували вкинути в медіа матеріал нібито від імені ГУР

Росіяни спробували вкинути в медіа псевдостаттю від імені Головного управління розвідки Міноборони України. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Повідомляється, що 26 липня на електронну адресу інтернет-видання «Одессаонлайн» надійшов лист від нібито Головного управління розвідки з проханням опублікувати статтю під назвою «Настав час повертати своє!».

Як стало відомо Центру стратегічних комунікацій, ГУР не направляло жодних листів до місцевих ЗМІ.

Крім того, пише Центр, стаття має явні ознаки російського «вкиду», адже змальовує несприятливу ситуацію на фронті, а у зриві мобілізації безособово звинувачує керівництво України.

Також у статті стверджується, що нібито:

  • військове командування бере на себе повноваження щодо мобілізації;
  • заохочується інформування правоохоронних органів про людей, які ухиляються від виконання конституційного обов'язку;
  • стверджується, що представники ТЦК мають дозвіл на використання без будь-яких підстав зброї для затримання військовозобов’язаних.

«Таким чином пропагандисти хочуть викликати супротив серед громадян щодо вступу до лав ЗСУ і створити панічні настрої та бажання покинути Україну. Розповсюдження псевдостатті від ГУР не допущено», — пише Центр страткомунікації.

Нагадаємо, раніше пропагандистські ресурси Росії поширили черговий фейк, буцімто перша леді України Олена Зеленська купила автомобіль Bugatti Tourbillon за 4,5 млн євро.

Зображення: Spravdi

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
521
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду