«Люди дії: ті, хто створюють майбутнє»: Стартував конкурс журналістських робіт про українських підприємців

«Люди дії: ті, хто створюють майбутнє»: Стартував конкурс журналістських робіт про українських підприємців

29 Липня 2024
482
29 Липня 2024
14:05

«Люди дії: ті, хто створюють майбутнє»: Стартував конкурс журналістських робіт про українських підприємців

482
До участі в конкурсі запрошуються журналісти й редактори з усієї України, які писали на теми української економіки, бізнесу, суспільного життя, а також про історії українських підприємців, що продовжують працювати в умовах війни.
«Люди дії: ті, хто створюють майбутнє»: Стартував конкурс журналістських робіт про українських підприємців
«Люди дії: ті, хто створюють майбутнє»: Стартував конкурс журналістських робіт про українських підприємців

Стартував конкурс найкращих журналістських матеріалів про українських підприємців «Люди дії: ті, хто створюють майбутнє». Призовий фонд — 1 млн грн. Про це повідомили організатори конкурсу — Спілка українських підприємців (СУП) та «Нова пошта».

У конкурсі можуть взяти участь журналісти й редактори з усієї України, а також з-за кордону (окрім Росії та Білорусі). У фокусі — теми української економіки, бізнесу, суспільного життя, а також історії українських підприємців, що продовжують працювати в умовах війни.

Героями або цільовою аудиторією матеріалу мають бути власники, засновники малого та середнього бізнесу, українські локальні підприємці, які ведуть свій бізнес прозоро та чесно відповідно до норм чинного законодавства. На конкурс подаються матеріали в різних жанрах журналістики, що вийшли у друкованих та інтернет-медіа, на телебаченні чи радіо з вересня 2023 року по серпень 2024 року.

Цього року роботи приймають у 13 основних номінаціях: 

  • Економіка сьогодення: портрет успішного підприємця.
  • Фінанси в дії: досягнення успішних компаній.
  • Промисловий розвиток: вектори змін у  виробництві.
  • Енергетичні інновації у підприємництві.
  • Агросектор: виклики та можливості.
  • ІТ у фокусі.
  • Будівництво майбутнього.
  • Медична галузь: розвиток та вплив технологій.
  • Інновації в економічній освіті.
  • Відкриття року.
  • Фіксер.
  • MilTec.
  • Журналісти, які дописують іноземними мовами та/або для іноземних ЗМІ.

Окрім цього, організатори додали три спеціальні категорії — найкраще регіональне медіа, жінки в підприємництві та визнання-приз від «Нової пошти».

Роботи оцінюватимуть виконавча директорка Спілки українських підприємців Катерина Глазкова, директорка з управління репутацією та маркетингом групи компаній Nova («Нова пошта») Олена Плахова, креативний директор Львівського медіафоруму, голова Незалежної медійної ради, медіаексперт, медіатренер Отар Довженко, голова ГО «Детектор медіа», шефредакторка групи видань «Детектора медіа» Наталія Лигачова, виконавча директорка ГО «Інститут розвитку регіональної преси», членкиня Незалежної медійної ради, медіатренерка Людмила Панкратова та директорка і співзасновниця Інституту регіональної преси та інформації Ангеліна Солдатенко.

Ініціатори конкурсу прагнуть заохотити медіа писати більше матеріалів про малий та середній бізнес і в такий спосіб підтримати тих, хто долає виклики та відроджується попри кризи.

Подати заявку на участь до 31 серпня можна тут

Нагадаємо, «Нова пошта» і СУП проводять такий конкурс вже вчетверте.

Зокрема, у 2023 році лауреатами стали Анастасія Дзюбак («Гречка») з матеріалами «Щоб у місті хотілося залишитись: як перетворити старий завод на "діамант"», Володимир Рихліцький («Економічна правда») з текстом «Бізнес на бородах: скільки коштує барбершоп і як перукарю заробляти 2000 доларів на місяць», Олена Козій (Forbes) з матеріалом «На верхівці харчового ланцюжка. Альбіна Антоненкова вирощує хижих жуків. Як для завоювання ринку вона побудувала хижий відділ продажів».

Переможцями конкурсу у 2022 році стали Ракша Лариса (Bazilik.media) з матеріалом «Ми почали розбирати потужне виробництво у той момент, коли за 2-3 км вже точилися артилерійські й танкові бої», Хаміна Дарина («Погляд») з матеріалом «Кава із запахом перемоги. Історія Гостомельського виробництва кави "Minelly"», Тарасенко Тетяна (aggeek.net) з матеріалом «Як війна трансформує бізнес: овочі “з’їли” салати ТОВ “СевенФілдз Фарм”».

Фото: СУП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
482
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду