Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві Фаріон

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві Фаріон

26 Липня 2024
338
26 Липня 2024
19:55

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві Фаріон

338
Адвокат, підозрюваного хлопця, наполягав на тому, що немає переконливих доказів причетності його підзахисного до злочину
Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві Фаріон
Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві Фаріон

У Львові суд обрав запобіжний захід 18-річному жителю Дніпра, якого підозрюють в убивстві мовознавиці Ірини Фаріон. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави на два місяці. Відтак підозрюваний перебуватиме в слідчому ізоляторі до 22 вересня 2024 р.

Такий запобіжний захід пропонували прокурори.

Під час засідання суду адвокат підозрюваного хлопця наполягав на тому, що немає переконливих доказів причетності його підзахисного до злочину, і просив про цілодобовий домашній арешт з носінням засобу електронного контролю.

В Офісі генерального прокурора уточнили, що 18-річному  мешканцю м. Дніпра інкримінують ст.115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство).

Нагадаємо, що 26 липня хлопцеві, затриманому вчора у Дніпрі у справі вбивства Ірини Фаріон, оголосили про підозру.

25 липня, у Дніпрі затримали розшукуваного у справі вбивства громадської діячки та мовознавиці Ірини Фаріон. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко уточнив, що він є мешканцем Дніпра. 

Напередодні, 24 липня ввечері, російські телеграм-канали опублікували відео нібито вбивства Фаріон. Як ідеться у відео, відповідальність за вбивство бере на себе «український автономний революційний расист». Фрагменту з нібито вбивством передує майже трихвилинний «Маніфест українського революційного расиста». При цьому на оприлюдненому ролику є водяний знак російських неонацистів NS/WP. За даними «Радіо Свобода», в середовищі російських ультраправих багато хто переконаний, що NS/WP — це проєкт російських спецслужб.

19 липня у Львові на вулиці Масарика скоїли замах на Ірину Фаріон. Нападник вистрілив мовознавиці та політикині у скроню. Лікарі намагалися зробити все можливе, але врятувати Фаріон не вдалося.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що напад на Ірину Фаріон кваліфіковано як замах на умисне вбивство. За його словами, основні версії, які розглядають: особиста неприязнь, громадсько-політична діяльність пані Фаріон. Не виключають, що вбивство має замовний характер.

Сусіди розповіли правоохоронцям, що підозрілий чоловік років 20 кілька тижнів вистежував жінку біля її будинку.

Читайте також: 

Фото: Офіс генерального прокурора 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
338
Читайте також
19.07.2024 23:32
Мар'яна Зінченко
«Детектор медіа»
1 352
19.07.2024 20:39
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
1 512
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду