Суспільне: Нападник готувався до вбивства Ірини Фаріон щонайменше місяць

Суспільне: Нападник готувався до вбивства Ірини Фаріон щонайменше місяць

23 Липня 2024
8951
23 Липня 2024
11:51

Суспільне: Нападник готувався до вбивства Ірини Фаріон щонайменше місяць

8951
Джерела Суспільного у правоохоронних органах розповіли, що, на думку слідства, вбивство було замовним, а в зловмисника могли бути спільники.
Суспільне: Нападник готувався до вбивства Ірини Фаріон щонайменше місяць
Суспільне: Нападник готувався до вбивства Ірини Фаріон щонайменше місяць

До вбивства колишньої депутатки, мовознавиці Ірини Фаріон готувалися щонайменше місяць. Слідство вважає, що воно було замовним, а в зловмисника могли бути спільники. Про це повідомили джерела Суспільного у правоохоронних органах.

За даними правоохоронців, є свідки, які вказують, що саме розшукуваний поліцією чоловік вистрілив в Ірину Фаріон. Він є основним підозрюваним у справі.

Вперше камери зафіксували його 11 липня. Відтоді чоловік в однаковому одязі приходив у двір щодня, окрім вихідних. Він мав невелику сумку, в якій, як припускають правоохоронці, могла бути зброя. Водночас іноді він з’являвся з порожніми руками.

У день вбивства чоловік о 17:03 чекав Ірину Фаріон біля будинку, а коли вона вийшла, здійснив один постріл. Як зауважили співрозмовники Суспільного, нападник професійно прорахував усі варіанти розвитку подій. Зокрема, відомо, що під час замаху в районі, де жила мовознавиця, не працювали камери через відключення електроенергії.

Напередодні правоохоронці оприлюднили прикмети чоловіка, який може бути причетним до вбивства колишньої депутатки, мовознавиці Ірини Фаріон. Зазначається, що підозрюваному на вигляд близько 20 років, він має худорляву статуру та зріст 170–180 см. На момент скоєння злочину був одягнений у чорну кофту, червону футболку, темні спортивні штани та панаму.

У разі наявності інформації, що допоможе ідентифікувати особу та встановити місце перебування розшукуваного зловмисника, потрібно телефонувати за номерами 0684409164, 0933450461 або на оперативну лінію 102. 

Нагадаємо, 19 липня у Львові на вулиці Масарика був скоєний замах на Ірину Фаріон.

Сусіди розповіли правоохоронцям, що підозрілий чоловік років 20 кілька тижнів вистежував жінку біля її будинку.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що напад на Ірину Фаріон кваліфіковано як замах на умисне вбивство. Лікарі намагалися зробити все можливе, але врятувати Фаріон не вдалося.

Після інформації про загибель мовознавиці правоохоронці перекваліфікували справу в умисне вбивство.

Під час брифінгу Ігор Клименко повідомив, що основні версії, які розглядають: особиста неприязнь, громадсько-політична діяльність пані Фаріон. Не виключають, що вбивство має замовний характер.

Також міністр розповів, що на місці злочину знайшли гільзу. Після проведення судово-медичної експертизи слідчі матимуть додаткові відомості.

Фото: «Суспільне Львів»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8951
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Скільки можна
9 год. тому
це суспільне піарити?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду