Megogo оголосив переможців першого фестивалю українських ШІ-фільмів

Megogo оголосив переможців першого фестивалю українських ШІ-фільмів

22 Липня 2024
270
22 Липня 2024
17:35

Megogo оголосив переможців першого фестивалю українських ШІ-фільмів

270
Перше місце посіла стрічка про Софію Окуневську — одну з перших жінок-лікарів в Україні та Австро-Угорщині.
Megogo оголосив переможців першого фестивалю українських ШІ-фільмів
Megogo оголосив переможців першого фестивалю українських ШІ-фільмів

Медіасервіс Megogo оголосив переможців першого фестивалю українських фільмів, створених за допомогою штучного інтелекту. Нагородження переможців відбулося у межах закриття ХV Одеського міжнародного кінофестивалю, повідомила пресслудба медіасервісу.

Гран-прі фестивалю отримав режисер музичних відео Ілля Дуцик та продюсерка YUVI за роботу «Мій страх», у якому вони досліджують можливості ШІ та площини його застосування. Переможці отримали приз у 234 тис. грн.

«Золото» на фестивалі здобули Павло Василишин та ГО «Не Габсбурги». Вони створили документальний ШІ-фільм про Софію Окуневську — одну з перших жінок-лікарів в Україні та Австро-Угорщині. Команда отримала приз у 117 тис. грн.

«Срібло» присудили Володимирові Чернеру за короткометражку Binarion, в якій досліджуються теми свідомості, людяності та вибору у світі високих технологій. Автор роботи отримав 78 тис. грн.

«Бронзу» отримав Євген Чернишов за ШІ-фільм «Аномалія», в якому зображено, як звичайне життя головного героя перетворюється на низку сюрреалістичних пригод, спричинених надмірним використанням штучного інтелекту. Автор отримав 39 тис. грн.

Лауреатами Megogo AI Film Festival стали: Ольга Скворчевська & Казкова мудрість — стрічка «Їжачок і зірочка», Ірина Сосімович (Гарькавець) — фільм «Війна яка завжди поруч», Андрій Фльорко & Fitz Roy — робота PALLADIUM, Михайло Хейна — стрічка Ukraїna, Владислав Левковський — фільм DREAMER, Данііл Лях & Liakh & Daniel James Boulton — робота MIDDLE NAME BLANK, Олена Тарасова — «Без назви», Анна Баум — «Без назви» Олександра Шандра & Андрій Науменко & інді-гурт Black Balloon – «Намалюю», Аліна Парчевська & SHEETEL  робота «Дванадцять», Валентин Криворученко & Анастасія Кубрицька  фільм «Таврійські Ігри 2050», Ольга Мороз — «Таємниця», Євген Білозеров  «Ведмедик, про якого забули», Кондратюк Валентин & Strumer production — «Твоя Україна».

«Нам вдалось не тільки підтримати креативну спільноту, яка працює з найновітнішими досягненнями ШІ, а і дослідити її. З огляду на те, наскільки АІ технології з виробництва контенту нові та стрімко змінні, ми не мали усталеного ряду очікувань, хотіли зорієнтуватися, чи цікаві українським креаторам нові можливості і як вони їх досліджують, розвивають. Значна частина робіт конкурсантів була зорієнтована саме на українського глядача і український ринок, і це перспективно – локальні історії можуть бути цікавими всередині країни, без орієнтиру на теми з-за кордону заради залучення додаткових бюджетів у виробництво. Вражені кількістю робіт високої якості та на цікаві тематики, тому збільшили кількість лауреатів. Наступного року плануємо продовжувати та впевнені, побачимо абсолютно новий рівень», — сказала директорка з маркетингу Megogo Валерія Толочина під час церемонії нагородження.

Роботи переможців та лауреатів обрали з-поміж 89 поданих на фестиваль відео. Автори могли подавати на розгляд короткометражні фільми, анімаційні чи мультиплікаційні відео, створені за допомогою різних інструментів штучного інтелекту тривалістю до 10 хвилин. Усі роботи можна переглянути на медіасервісі Megogo.

Фото: переможці першого фестивалю українських ШІ-фільмів / Megogo

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
270
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду