Франція не допустила частину журналістів із Росії та Білорусі на Олімпійські ігри

Франція не допустила частину журналістів із Росії та Білорусі на Олімпійські ігри

21 Липня 2024
406
21 Липня 2024
11:06

Франція не допустила частину журналістів із Росії та Білорусі на Олімпійські ігри

406
Французькі правоохоронці перевірили 960 тис. досьє для допуску до роботи на Олімпійських іграх.4340 осіб були виключені з делегацій та персоналу, серед них — журналісти, підозрювані у шпигунстві на користь іноземних держав.
Франція не допустила частину журналістів із Росії та Білорусі на Олімпійські ігри
Франція не допустила частину журналістів із Росії та Білорусі на Олімпійські ігри

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен в інтерв'ю Le Journal du Dimanche розповів про масштабні перевірки, проведені його службами для гарантування безпеки на Олімпійських іграх, які відбудуться в Парижі. З майже мільйона адміністративних розслідувань, 4340 осіб були виключені з делегацій та персоналу, серед них — журналісти, підозрювані у шпигунстві на користь іноземних держав.

Дарманен зазначив, що під час перевірок були виявлені близько сотні осіб, підозрюваних у шпигунстві, які діяли під різними прикриттями, включаючи журналістів та технічний персонал. Основні країни, з яких походили ці підозрювані — Росія та Білорусь. Міністр підкреслив, що такі заходи безпеки необхідні для запобігання можливим кібератакам та іншим загрозам.

Міністр також зазначив, що були відмови у допуску великої кількості російських журналістів, які претендували на висвітлення Ігор, хоча присутність росіян, що працюють у Міжнародному олімпійському комітеті, була дозволена.

«Ми відмовили великій кількості «журналістів», які стверджували, що збираються висвітлювати Ігри. З іншого боку, ми допустили присутність росіян, які працюють у Міжнародному олімпійському комітеті. Ми виходимо з принципу обережності», — пояснив Дарманен.

Щодо терористичної загрози, міністр повідомив, що 19 осіб були ідентифіковані як активні загрози та виключені з-поміж учасників, разом з 359 особами, які підпадали під зобов’язання залишити території Франції. Крім того, 139 осіб з «файлів S», які включають радикальних ісламістів та ультраправих і ультралівих активістів, також були виключені.

Дарманен запевнив, що на цей момент немає конкретних загроз безпеці Олімпійських ігор і церемонія відкриття відбудеться за планом. Міністр подякував 45 000 правоохоронців, які гарантуватимуть безпеку під час Ігор.

Однак, міністр наголосив, що країна має бути готова до будь-яких непередбачених обставин та загроз, зокрема, завдяки плану на випадок надзвичайних ситуацій.

Літні Олімпійські ігри відбудуться у Парижі з 26 липня по 11 серпня. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) у грудні оголосив, що росіяни будуть допущені на Олімпіаду як нейтральні спортсмени.

Нагадаємо, Megogo транслюватиме Олімпійські ігри 2024 з коментарями українською мовою для низки спортивних змагань.

Фото: Le Journal du Dimanche.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
406
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду