У Росії до 5 років засудили жителя Бердянська за коментарі про «Азов» у соцмережі

16 Липня 2024
312
16 Липня 2024
11:57

У Росії до 5 років засудили жителя Бердянська за коментарі про «Азов» у соцмережі

312
Жителя окупованого Бердянська Миколу Голубова затримали у листопаді 2023 року
У Росії до 5 років засудили жителя Бердянська за коментарі про «Азов» у соцмережі

У Росії Південний окружний військовий суд призначив п'ять років колонії жителю окупованого Бердянська Миколі Голубову у справі про «виправдання тероризму». Про це повідомляє Медіазона з посиланням на преслужбу суду.

За версією «слідства», у лютому та червні минулого року чоловік писав у російській соцмережі коментарі, які «виправдовують діяльність» бригади «Азов» та «Легіону свобода Росії» (вони названі в країні-агресорі «терористичними організаціями»).

Голубова затримали у листопаді 2023 року.

У березні жителя Бердянська внесли до списку «екстремістів та терористів» Росфінмоніторингу.

Нагадаємо, що раніше Київський районний «суд» тимчасово окупованого Сімферополя залишив чинним рішення «Мирового суду» щодо адвоката Еміля Курбедінова за пост у його телеграм-каналі «КЕМська волость» про незаконний виклик студентів з відстрочкою у військкомат.

Фото ілюстративне 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
312
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду