В окупованому Криму росіяни використовують для пропаганди вуличну культуру,— Ташева

В окупованому Криму росіяни використовують для пропаганди вуличну культуру,— Ташева

15 Липня 2024
465
15 Липня 2024
15:12

В окупованому Криму росіяни використовують для пропаганди вуличну культуру,— Ташева

465
Росіяни намагаються продемонструвати світу, що окупація сталася легально і в окупованому Криму «розвиваються» молодіжні культури.
В окупованому Криму росіяни використовують для пропаганди вуличну культуру,— Ташева
В окупованому Криму росіяни використовують для пропаганди вуличну культуру,— Ташева

У тимчасово окупованому Криму росіяни використовують різні інструменти для пропаганди, в тому числі вуличну культуру. Про це написала у фейсбуку представниця Президента в АРК Таміла Ташева.

«Окупанти використовують різні інструменти пропаганди, в тому числі і вуличну культуру. Ціль цього — продемонструвати світу, що на окупованих нею територіях відбуваються "міжнародні" фестивалі», — написала вона.

За словами Ташевої,  з 2001 року у вільному українському Криму, в Ялті, проходив літній міжнародний хіпхоп-фестиваль «Битва року», який з 2009 року став подією Yalta Summer Jam. Він вважався одним із найбільших брейкінг- і хіпхоп-фестивалів у світі.

У 2014 році, після початку російсько-української війни та окупації Криму, росіяни за допомогою місцевих колаборантів «продовжили» діяльність фестивалю під окупаційним прапором Росії. І минулого тижня, 5 липня, «російська версія» Yalta Summer Jam розпочалася в окупованій Ялті вчергове.

«Росіяни в котрий раз намагаються продемонструвати всьому світу, що окупація сталася легально, що у Криму продовжується життя, зокрема розвиваються молодіжні культури. Але це не так.

Засновники та головні організатори окупаційного фестивалю з 2014 року — громадяни України — Руслан Новіков і брати Сергій та Андрій Андроннікови. Вони пішли на співпрацю з окупантами, організовували фестивалі під прапором Росії та за російські гроші. І продовжили це робити у 2022 році. Жоден з них не висловлював публічної позиції про російсько-українську війну», — додала Ташева.


Постійна представниця президента в Криму також зауважила, що окупанти використовують брейкінг і хіпхоп-культуру як новий олімпійський вид спорту для пропаганди, щоб продемонструвати «велич» Росії на міжнародній арені. Україні вдалось їх зупинити, і представників Росії не буде на Олімпіаді, а Україна вже здобула три ліцензії з чотирьох можливих на Олімпіаду-2024 з брейкінгу в Парижі, яка пройде з 26 липня по 11 серпня.

«Крим буде деокупований, це тільки питання часу. Росія має понести відповідальність за свої злочини. Водночас відповідальність за участь в легітимізації окупації неодмінно настане. Всі правопорушення будуть зафіксовані, а діяльність кожного вивчатиметься індивідуально для прийняття справедливих рішень. Про це ми неодноразово комунікували і продовжуємо це робити, опираючись на напрацьований представництвом документ про пріоритетні кроки Української держави після деокупації Криму», — зауважила Ташева.

Нагадаємо, що раніше в тимчасово окупованій Алушті росіяни помістили місцевого мешканця до ізолятора тимчасового тримання після його спілкування з продавцем у магазині.

Читайте також: 

Фото: Таміла Ташева/ фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
465
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду