На 15-му Одеському МКФ покажуть фільм «Ігровий майданчик Путіна» 

На 15-му Одеському МКФ покажуть фільм «Ігровий майданчик Путіна» 

11 Липня 2024
744
11 Липня 2024
08:47

На 15-му Одеському МКФ покажуть фільм «Ігровий майданчик Путіна» 

744
У стрічці «Ігровий майданчик Путіна» йдеться про польських документалістів, які вистежують агентів ГРУ, що підривали склади боєприпасів і труїли опонентів Москви «новачком».
На 15-му Одеському МКФ покажуть фільм «Ігровий майданчик Путіна» 
На 15-му Одеському МКФ покажуть фільм «Ігровий майданчик Путіна» 

Цьогоріч на 15-му Одеському міжнародному кінофестивалі покажуть польські стрічки «Ігровий майданчик Путіна» режисера Конрада Шолайського та «Майже нічого» режисера Ґжеґожа Дембовського. Про це йдеться в повідомленні на сайті Одеського кінофестивалю.


У програмі — дві польські стрічки, а саме: ⁠

  • «Putin’s Playground» («Ігровий майданчик Путіна»), реж. Конрад Шолайський, 2024

Фільм створений у копродукції Польщі, Чехії, Німеччини, Болгарії, Норвегії й Латвії. Пара польських документалістів подорожує Центральною та Східною Європою в пошуках слідів гібридної війни, яку Путін використав для відродження Російської імперії. Вони вистежують агентів ГРУ, які підривали склади боєприпасів і труїли опонентів Москви «новачком». Документалісти зустрічаються з двома президентами, прем'єр-міністром, міністром оборони, російським шпигуном і десятком агентів впливу.

  • «Tyle co nic» («Майже нічого»), реж. Ґжеґож Дембовський, 2023

Польське ігрове кіно, де за сюжетом група фермерів організовує акцію протесту біля будинку депутата, який, всупереч своїм обіцянкам, проголосував проти їхніх інтересів. Втім серед розкиданого ними гною знаходять тіло людини. Підозра відразу падає на Ярека, хоча загиблий був його найближчим другом. У намаганні очистити своє ім’я головний герой розпочинає власне розслідування.

«Фільми покажуть за підтримки Інституту Адама Міцкевича та Польського інституту в Києві. Цикл показів покликаний зміцнити міжкультурні мости в сфері кіно між Польщею й Україною, оскільки перша є нашим надійним партнером, підтримку якого ми ще дужче відчули під час повномасштабного вторгнення Росії», — йдеться в повідомленні на сайті МКФ.

Офіційні локації кінофестивалю:

  • Parkovy — це комплекс івент-локацій світового рівня в самому центрі Києва,
  • Будинок кіно — фестивальний центр,
  • кінотеатр «Оскар».

15-й ОМКФ відбудеться з 12 по 20 липня 2024 року в Києві за підтримки Державного агентства України з питань кіно, програми «Креативна Європа» Європейського Союзу, Українського культурного фонду та Польського інституту в Києві.

Нагадаємо, що напередодні оголосили склад журі, яке оцінюватиме фільми Національної конкурсної програми.

 До Національної конкурсної програми 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) увійшло 10 повнометражних фільмів

Читайте також: 

Фото: ОМКФ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
744
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду