Кримського журналіста Ремзі Бекірова етапували із в'язниці Красноярського краю Росії

Кримського журналіста Ремзі Бекірова етапували із в'язниці Красноярського краю Росії

9 Липня 2024
548

Кримського журналіста Ремзі Бекірова етапували із в'язниці Красноярського краю Росії

548
Наразі невідомо, в якому напрямку повезуть журналіста. За даними «Кримської солідарності», раніше Бекірову відмовили у переведенні в колонію у Ростовській області, ближче до його дому.
Кримського журналіста Ремзі Бекірова етапували із в'язниці Красноярського краю Росії
Кримського журналіста Ремзі Бекірова етапували із в'язниці Красноярського краю Росії

Кримського громадянського журналіста та активіста Ремзі Бекірова, якого російські окупанти засудили до 19 років ув’язнення у справі «Хізб ут-Тахрір», етапували із в'язниці №2 Єнісейська Красноярського краю, що в Росії. Про це повідомила «Кримська солідарність».

Його вивезли 5 липня до транзитного пересильного пункту в Красноярську. Наразі невідомо, в якому напрямку повезуть Бекірова.

Команда «Кримської солідарності» зауважила, що раніше журналістові відмовили у переведенні в колонію в Ростовській області, ближче до його дому. Тоді ФСВП заявила, що з 24 лютого у виправних установах восьми регіонів Росії запроваджено «середній рівень реагування», тому перевести його туди неможливо. Йому також відмовили в переміщенні до сусіднього Ставропольського краю. 

Ремзі Бекіров — громадянський журналіст, який вів стрим обшуків і судів у політично мотивованих справах проти жителів Криму, зокрема у справі «Веджі Кашка», «Хізб ут-Тахрір» та інших. Він є ініціатором ідеї про колективну допомогу сім'ям кримських політв'язнів. Має трьох неповнолітніх дітей.

27 березня 2019 року в Криму в мікрорайонах Кам’янка та Строганівка Сімферополя в десятках будинків кримських татар одночасно відбулися наймасовіші обшуки. Через значний обсяг матеріалів окупанти розділили кримінальну справу з 25 учасників на п’ять п’ятірок підсудних.

Кримськотатарських громадських активістів звинуватили в причетності до ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір», визнаної в Росії терористичною, але чинної без обмеження на рівні національних законодавств багатьох країн світу.

10 березня 2022 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив Ремзі Бекірова до 19 років позбавлення волі.

Окрім цього, згідно з вироком суду від 24 листопада 2022 року, Енвера Аметова та Яшара Муєдінова засудили до 13 років колонії суворого режиму, а громадянських журналістів Руслана Сулейманова, Рустема Шейхалієва та Османа Аріфмеметова — до 14 років. Підсудні не визнали себе винними і вважають своє переслідування політичним.

Раніше ми повідомляли, що кримського татарина, громадянського журналіста Руслана Сулейманова, якого засудили в РФ до 14 років ув'язнення, етапували з Новочеркаська (Ростовська область) до в'язниці Верхньоуральська (Челябінська область)

У травні також стало відомо, що політв’язня, громадянського журналіста та учасника справи «другої сімферопольської групи “Хізб ут-Тахрір”» Рустема Шейхалієва етапували до в’язниці Єнісейська в Красноярському краї. 

Фото: «Кримська солідарність»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
548
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду