СБУ оголосила підозру псевдоректору «державного аграрного університету ЛНР»

СБУ оголосила підозру псевдоректору «державного аграрного університету ЛНР»

8 Липня 2024
427

СБУ оголосила підозру псевдоректору «державного аграрного університету ЛНР»

427
Його підозрюють у впровадженні стандартів освіти держави-агресорки у закладах освіти.
СБУ оголосила підозру псевдоректору «державного аграрного університету ЛНР»
СБУ оголосила підозру псевдоректору «державного аграрного університету ЛНР»

Служба безпеки України повідомила про підозру псевдоректору «державного навчального закладу ЛНР» «Луганський державний аграрний університет» Вадиму Матвєєву. Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Окупаційному ректору інкриміновано вчинення дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресорки в закладах освіти (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після окупації частини Луганщини Матвєєв почав підтримувати окупаційну владу та співпрацювати з ворогом.

Він працював першим проректором із навчальної роботи Луганського аграрного університету. У 2015 році на базі цього вишу окупанти створили «державний навчальний заклад ЛНР "Луганський державний аграрний університет"». Узимку 2020 року фігурант став «т.в.о. ректора» окупаційного псевдовишу.

Своїми наказами Матвєєв декілька разів перейменовував навчальний заклад. На сьогодні це — «федеральний державний бюджетний освітній заклад вищої освіти "Луганський державний аграрний університет імені К. Є. Ворошилова"». Після повномасштабного вторгнення Росії підозрюваний очолив цей заклад.

Псевдоректор висловлює підтримку окупаційній владі, організовує роботу вишу за російським законодавством та впроваджує стандарти російської освіти. Наразі вирішується питання щодо оголошення його в розшук та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України викрила в Києві мешканку Куп’янська, яка під час окупації її міста співпрацювала з росіянами, а після визволення переїхала до Києва та влаштувалася вчителькою в одну зі шкіл. За даними правоохоронців, освітянка розробляла кремлівські «методички» для вчителів місцевих шкіл, у яких вимагала від педагогів повністю перейти на російські стандарти освіти, описувала методику викладання учням сфальсифікованої історії України та розповідала, як «пояснювати» російські воєнні злочини.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
427
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду