У тимчасово окупованому Криму закрили дві мусульманські школи за доносом

У тимчасово окупованому Криму закрили дві мусульманські школи за доносом

5 Липня 2024
1197

У тимчасово окупованому Криму закрили дві мусульманські школи за доносом

1197
Окупаційна «влада» повідомляє, що закриті школи нібито належали до «проукраїнської мусульманської організації «Таврійський муфтіят».
У тимчасово окупованому Криму закрили дві мусульманські школи за доносом
У тимчасово окупованому Криму закрили дві мусульманські школи за доносом

У тимчасово окупованому Сімферополі закрили дві мусульманські школи за доносом проросійського кримськотатарського активіста Ейваза Умерова. Про це повідомляє «Крим.Реалії».

«У Сімферополі 4 липня російські силовики з'явилися у двох релігійних мусульманських школах, де нібито виявили порушення і заборонену у Росії літературу. Після цього освітні установи було закрито. У кримському відділенні міжнародного руху за деокупацію Криму #LiberateCrimea “Крим.Реалії” розповіли, що школи закрили за доносом проросійського кримськотатарського активіста Ейваза Умерова», — йдеться у повідомленні.

Медіа зазначає, що Ейваз Умеров, який воює зараз проти України в штурмовому підрозділі російських військ, сформованому з ув'язнених, які уклали контракт з МО Росії, продовжує писати доноси російським силовикам.

Умеров на своїй сторінці у «ВКонтакте» опублікував інформацію про нібито антиросійську ідеологічну спрямованість цих шкіл. У коментарі до свого посту він повідомив, що «усім силовикам це відправляється і результати є».

Повідомляється, що до 2014 року Умеров намагався очолити Судацький регіональний меджліс, але люди його не підтримали. Після анексії він увійшов до групи Руслана Бальбека, очолив російську громадську організацію «Національно-культурна автономія кримських татар», отримав посаду заступника голови в окупаційній Судацькій адміністрації. Потім разом зі своїм покровителем потрапив у немилість російської влади окупованого Криму і втратив усе, у тому числі свободу.

Окупаційна  «влада» повідомляє, що закриті школи нібито належали до «проукраїнської мусульманської організації «Таврійський муфтіят».

З початку війни в Україні близько 700 тисяч мусульман опинилися під російською окупацією, а 300 тисяч стали переселенцями, повідомляє пресслужба Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.

Експерти та активісти зазначають, що «завоювати уми кримських татар» окупаційній владі в Криму не вдасться.

Нагадаємо, раніше в тимчасово окупованій Алушті росіяни помістили місцевого мешканця до ізолятора тимчасового тримання після його спілкування з продавцем у магазині.

Читайте також: 

Фото: Getty Іmages

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1197
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду