Апеляційний суд залишив Миколу Тищенка під домашнім арештом

Апеляційний суд залишив Миколу Тищенка під домашнім арештом

3 Липня 2024
486

Апеляційний суд залишив Миколу Тищенка під домашнім арештом

486
Тищенко намагався оскаржити запобіжний захід, який йому 25 червня обрали після нападу на військового у Дніпрі.
Апеляційний суд залишив Миколу Тищенка під домашнім арештом
Апеляційний суд залишив Миколу Тищенка під домашнім арештом

Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту народному депутату Миколі Тищенку. Відповідне рішення ухвалила колегія суддів у середу, 3 липня. Трансляція засідання відбувалася на сайті суду.

Як передає «Слідство.Інфо», одним з аргументів захисту було те, що Тищенко є народним депутатом і без нього робота Верховної Ради може паралізуватися.

«Тищенко має як народний депутат відвідувати засідання Верховної Ради, що з даним запобіжним заходом практично неможливо. Це може паралізувати роботу Верховної Ради України і зірвати важливі законопроєкти, у тому числі над якими працює сам Тищенко», — заявив адвокат Сергій Руденко.

Прокурори зі свого боку зазначили, що Тищенко як народний депутат може поїхати в робоче відрядження, якщо в нього буде м’якший запобіжний захід, та це вплине на судовий процес.

Також прокурори нагадали, що Тищенко під час вручення підозри, перед очима у правоохоронців пошкодив два своїх телефони. Тому сторона обвинувачення вважає, що Тищенко може знищити й інші докази у цій справі.

Як передає Lb.ua, сторона захисту заявила, що підозра Тищенку нібито є необґрунтованою. Прокурор це заперечив і зазначив, що адвокати не надали ніяких контраргументів.

Тищенко та його захисники наполягають, що депутат діяв у межах тимчасової слідчої комісії, однак вони не надали жодних документів на підтвердження чинності цієї комісії.

Відзначимо, як встановив Рух «Чесно», народний депутат Микола Тищенко ходив з перевірками в різні установи від імені парламентської Тимчасової слідчої комісії (ТСК) протягом року після припинення її діяльності. Цю ТСК щодо вирубки лісів ініціював сам Тищенко у жовтні 2022 року, проте в травні 2023-го Верховна Рада не затвердила її проміжний звіт і комісія припинила діяльність. Втім, Тищенко й надалі їздив з перевірками до різних установ, прикриваючись ТСК, про що активно інформував у своїх соцмережах.

Нагадаємо, 25 червня зранку народному депутату Миколі Тищенку повідомили про підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі. У нардепа провели обшуки. Ввечері 25 червня суд відправив Миколу Тищенка під цілодобовий домашній арешт із зобов'язанням носити електронний браслет.

20 червня у Дніпрі група невідомих напала на колишнього військового спецпідрозділу Kraken Дмитра «Сина» Павлова, коли той гуляв з дитиною. На відео видно, що напад вчинила охорона народного депутата Миколи Тищенка, з яким Павлов посперечався. Слідство встановило, що група людей за вказівкою Тищенка позбавила волі, а також побила колишнього військовослужбовця ЗСУ.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак назвав поведінку Миколи Тищенка «ганебною» і «несумісною зі статусом народного депутата». Він заявив, що «правоохоронним органам точно є на що реагувати».

Речниця ДБР розповіла, що під час вручення йому підозри Микола Тищенко  розбив свій мобільний телефон, проте це не завадить слідству отримати з нього інформацію.

Микола Тищенко — ресторатор та колишній телеведучий. Брав участь у проєктах  «МастерШеф», «Ревізор», «Танці з зірками» та інших. У 2019 році був обраний до Верховної Ради від партії «Слуга народу» на виборчому окрузі у Києві. Раніше очолював київську міську та закарпатську обласну організації «Слуги народу».

В січні 2023 року Миколу Тищенка виключили зі складу фракції «Слуги народу» та позбавили посади заступника голови фракції через його подорож до Таїланду під час повномасштабної війни.

Читайте також:

Фото: «Слідство.Інфо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
486
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду