5 липня — представництво ЄС в Україні запрошує на престур до Ірпеня та Катюжанки

5 липня — представництво ЄС в Україні запрошує на престур до Ірпеня та Катюжанки

1 Липня 2024
261

5 липня — представництво ЄС в Україні запрошує на престур до Ірпеня та Катюжанки

261
Від початку широкомасштабної російської війни ЄС потроїв допомогу ОГС України, щоб забезпечити їхню стійкість та ефективну діяльність в умовах складних викликів, спричинених війною. Досвід Київщини є цікавим і показовим, адже, за даними моніторингу, на сьогодні в області впроваджується понад 330 субгрантових проєктів.
5 липня — представництво ЄС в Україні запрошує на престур до Ірпеня та Катюжанки
5 липня — представництво ЄС в Україні запрошує на престур до Ірпеня та Катюжанки

У п'ятницю, 5 липня, Представництво ЄС в Україні запрошує  взяти участь у престурі, організованому в межах Всеукраїнської комунікаційної кампанії #РазомДіємопро на підтримку Європейським Союзом громадянського суспільства та незалежних медіа України в час війни.

Учасники престуру відвідають населені пункти Київщини та ознайомляться з досвідом і досягненнями організацій громадянського суспільства (ОГС) у  місцевих громадах, де впроваджуються фінансовані ЄС проєкти. Також поспілкуються з бенефіціарами та дізнаються про можливості, які ОГС пропонують українцям через цільові ініціативи ЄС та стратегічних партнерів.

В селі Катюжанка відбудеться зустріч у Молодіжному хабі «Твій шлях», який став осередком освітніх заходів та психологічної підтримки для місцевих дітей і молоді, центром генерації ідей молодіжних стартапів  Димерської громади.

В  місті Ірпінь заплановано візит до простору громадської організації «Сміливий Ірпінь», що об'єднує активних громадян та волонтерів місцевої громади і сприяє їхньому залученню до відбудови та моніторингу процесу ухвалення рішень на місцевому рівні. Учасники престуру відвідають об'єкти, де за підтримки ЄС. ГО «Сміливий Ірпінь» здійснює перевірку доступності відбудованих об'єктів соціальної інфраструктури. Також вони оглянуть житловий будинок ОСББ «Доброрад», що зазнав руйнувань у перші місяці повномасштабного російського вторгнення. ОСББ залучило допомогу на відновлення будівлі від кількох джерел та донорів, при цьому вагому частку надав ЄС – через Міжнародний фонд «Відродження» та Фонд енергоефективності.  

Також в Ірпені відбудеться експертна дискусія з підтримки громадянського суспільства та медіа України з боку ЄС задля зміцнення місцевих громад, посилення їхньої спроможності, забезпечення сталості проєктів та поширення кращого досвіду серед інших об’єднаних громад у контексті євроінтеграції.

Коли: 05 липня 2024 року;

Збір з 08:00 до 08:30 біля станції метро «Житомирська», біля салону Infinity.

Учасники: Посадовці Представництва Європейського Союзу в Україні, представники організацій-партнерів ЄС, активісти місцевих організацій громадянського суспільства та медіа.

Детальна програма заходу за посиланням

Акредитація для ЗМІ відкрита до 17:00 04 липня червня 2024 року: Тетяна Вороніна, tvoronina9@gmail.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
261
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду