На каналі «FreeДом» стартував проєкт Failed State

На каналі «FreeДом» стартував проєкт Failed State

25 Червня 2024
480
25 Червня 2024
15:43

На каналі «FreeДом» стартував проєкт Failed State

480
Нова інформаційно-пізнавальна програма з ведучим Денисом Похилою в іронічний формі розповідає про знищення репутації Росії, її шлях від успіхів до провалу.
На каналі «FreeДом» стартував проєкт Failed State
На каналі «FreeДом» стартував проєкт Failed State

Канал українського іномовлення «FreeДом», орієнтований на російськомовних глядачів за кордоном, запустив новий проєкт власного виробництва Failed State («Неспроможна держава») з ведучим Денисом Похилою. Інформаційно-пізнавальна програма в іронічний формі розповідає про знищення репутації Росії, її шлях від успіхів до провалу. Про це повідомила пресслужба державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України».

У кожному епізоді автори проєкту аналізуватимуть певну сферу, в якій РФ мала значний міжнародний вплив, наприклад, економіка, дипломатія, спорт чи культура, але через війну проти України втрачає його.

«Кремлівський режим задовго до 2014 року наполегливо просував тезу, що Україна є "державою, яка не відбулася". Проте повномасштабне вторгнення у лютому 2022 року довело протилежне: саме Росія, зі своїм терористичним режимом, найбільше відповідає цьому визначенню. Направду, весь російський вплив у таких сферах як спорт, геополитика, енергетика та культура завжди засновувався лише на одному — підкупі, злочинах та маніпуляціях.

Наш проєкт демонструє, як повномасштабне вторгнення викрило реальне обличчя Росії. Як держава-терористка втратила статус держави-гегемона, та отримала справедливий статус "failed state"», — прокоментував ведучий Денис Похила.

Так, у першому випуску вже розповіли про деградацію російського футболу, зокрема про те, як країна-агресор після повномасштабного вторгнення втратила вплив на чиновників ФІФА та УЄФА та перетворилась на футбольного аутсайдера.

«Реакція УЄФА в перші ж дні повномасштабного вторгнення була для мене дивовижною, показовою і дуже приємною. УЄФА відреагувала різко. Було ухвалено рішення, що до закінчення агресивної війни російські команди, російський футбольний союз більше не беруть участь у життєдіяльності асоціації, у змаганнях на всіх рівнях — жіночі, юнацькі, національні команди. ФІФА точно так само», — зауважив спортивний журналіст Євген Зінченко.

Нині російські клуби змагаються з командами з окупованих територій Луганщини та Донеччини, Абхазії, Південної Осетії та окупованого Криму, замість матчів з «Реалом», «Барселоною», «Баварією», «Манчестер Сіті» чи «Парі Сен Жермен».

Нагадаємо, у травні в ефірі каналу українського іномовлення «FreeДом» стартував проєкт «Новини вільних народів» з ведучим Кирилом Вольним — дайджест новин та подій з життя корінних народів Росії з акцентом на діяльність національно-визвольних рухів. 

Раніше ми також писали інформаційно-аналітичну програму «В ізоляції» з ведучим Юрієм Кулінічем на каналі «FreeДом». У проєкті розповідають про різні аспекти санкційної політики країн Заходу щодо Росії.

Фото: МПІУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
480
Читайте також
09.07.2024 11:34
Мар'яна Зінченко
«Детектор медіа»
538
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду