Микола Тищенко під час обшуку розбив свій телефон, але «це йому не допоможе», — ДБР

Микола Тищенко під час обшуку розбив свій телефон, але «це йому не допоможе», — ДБР

25 Червня 2024
11009
25 Червня 2024
13:43

Микола Тищенко під час обшуку розбив свій телефон, але «це йому не допоможе», — ДБР

11009
Речниця ДБР заявила, що на сьогодні є багато способів зібрати будь-який гаджет, а інформація, яка зберігалася на телефоні, може стати підставою для додаткових підозр нардепу.
Микола Тищенко під час обшуку розбив свій телефон, але «це йому не допоможе», — ДБР
Микола Тищенко під час обшуку розбив свій телефон, але «це йому не допоможе», — ДБР

Народний депутат Микола Тищенко під час вручення йому підозри розбив свій мобільний телефон. Проте це не завадить слідству отримати з нього інформацію. Про це розповіла речниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сап’ян в етері телеканалу «Київ».

Вона підтвердила справжність відео, на якому Тищенко розбиває свій телефон.

«Це правда, він розбив свій телефон. Але це жодним чином не врятує ситуації, тому що на сьогодні є багато способів зібрати будь-який гаджет. Все одно будуть проведені експертизи, й інформація, яка зберігалася на телефоні, може дуже допомогти слідству в ході розслідування», — сказала речниця.

Вона заявила, що слідство не виключає встановлення інших обставин і фактів, які стануть підставою для оголошення додаткових підозр народному депутату.

Сап’ян додала, що запобіжний захід Тищенку оберуть «сьогодні-завтра» — обвинувачення проситиме для нього цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, сьогодні зранку народному депутату Миколі Тищенку повідомили про підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі. У нардепа провели обшуки. 

20 червня у Дніпрі група невідомих напала на колишнього військового спецпідрозділу Kraken Дмитра «Сина» Павлова, коли той гуляв з дитиною. На відео видно, що напад вчинила охорона народного депутата Миколи Тищенка, з яким Павлов посперечався.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак назвав поведінку Миколи Тищенка «ганебною» і «несумісною зі статусом народного депутата». Він заявив, що «правоохоронним органам точно є на що реагувати».

19 липня 2022 року керівництво партії «Слуга народу» достроково припинило повноваження Миколи Тищенка як керівника Закарпатської обласної організації політсили. А в січні 2023 року Миколу Тищенка виключили зі складу фракції «Слуги народу» та позбавили посади заступника голови фракції через його подорож до Таїланду.

Читайте також:

Фото: ДБР

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11009
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Цікавий
95 дн. тому
Тщенко не ТЦК. Забувся депутат. І де це в стилі "міноборони" мордора: "провокація терористичного режиму ухилянтів постраждалого від епілепсії, депутат і небайдужі рятували його самого від ..." По серйозному, то чому б військовий з дитиною не зявився там, депутат і його охорона поступила не по людськи - без потреби забирати батька при дитині, кликати тцк? Тож заслужено зараз має проблеми Тищенко, незалежно чи випадково Павлов питав про носіння ним форми (звідки знав що то Тищенко взагалі більшість поза Києвом не впізнають цих народних і Зеленського теж) чи дійсно прийшов перешкоджати - депутат і його група повели себе неправильно по дикому. І тут питання чому у ЗМІ зовсім не висвітлюється сторона: "а чого ж прийшли?" Що то за ботоферми, за колцентри? Бо маса дзвінків насправді з стаціонарних номерів, які видуруюють гроші. І питання як пророс депутат Дмитрук і інші використовоють "боротьбу" з цим виправдовуючи своє неперебування у тюрьмі за сприяння нападу Росії, за закликання росіян "боротись з нацистами в Україні". Тож питання: чому існують колцентри? чому депутати дозволяють собі тцкашничати? чому дмитруки не по тюрьмам? І ще одне: що за "етер"? "Ефір"- від грецького "небесний простір". Ви малополяки? Давно малоросами були з "да, да, масляниця"? Англомовні дуже стали де "етер"? Може ще мягкий знак викиньте бо в англійські немає? Коли ганьбитись меншовартістю перестаните?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду