На Оствиці стартує новий соціальний проєкт «Школа прадавніх ремесел»

На Оствиці стартує новий соціальний проєкт «Школа прадавніх ремесел»

20 Червня 2024
461

На Оствиці стартує новий соціальний проєкт «Школа прадавніх ремесел»

461
У Парку історичної реконструкції «Оствиця» стартує новий соціальний проєкт «Школа прадавніх ремесел», який спрямований на активізацію культурно-мистецького життя дітей з інвалідністю та їхніх батьків/опікунів.
На Оствиці стартує новий соціальний проєкт «Школа прадавніх ремесел»
На Оствиці стартує новий соціальний проєкт «Школа прадавніх ремесел»

У межах проєкту заплановано проведення першого інклюзивного денного літнього табору «Школа прадавніх ремесел». Впродовж тижня, за підтримки досвідчених представників культурно-мистецької та медичної сфер, вихованці дитячого реабілітаційного центру Простір здорової дитини «Kid Fit» та їхні батьки познайомляться зі стародавніми ремеслами, поглиблять знання з історії, отримають цілий комплекс фізіотерапевтичних та ерготерапевтичних занять на свіжому повітрі. Учасники табору матимуть змогу спробувати себе в ліпленні з глини, стрільбі з лука, лозоплетінні, суканні свічок, а також зможуть помандрувати на човнах, як це робили наші пращури тисячу років тому.

Окрім цього, заплановано проведення аудиту безбар’єрності території Парку історичної реконструкції «Оствиця» та облаштування інклюзивного творчого простору відповідно до отриманих рекомендацій.

Для просування безбар'єрних принципів в українському суспільстві наприкінці липня буде організовано інклюзивний культурно-мистецький захід «Пікнік рівності на Оствиці». Усі охочі зможуть взяти участь у історичних майстер-класах, спільній руханці, казкотерапії, а також подолати архітектурні перешкоди на кріслі колісному під супроводом інструкторів.

Грант на реалізацію проєкту «Школа прадавніх ремесел» громадська організація Клуб історичної реконструкції  «Оствиця» отримала цього року у межах конкурсної програми «Культура без бар’єрів» Українського культурного фонду. Партнером проєкту є дитячий реабілітаційний центр Простір здорової дитини «Kid Fit» (м. Рівне).

«В умовах сучасних викликів важливо підтримувати дітей з інвалідністю та їхні сім'ї, забезпечуючи їм доступ до культурного та історичного надбання нашої країни. Спільні зусилля допоможуть створити рівні можливості для всіх», - зазначає координатор проєкту «Школа прадавніх ремесел», засновник ГО «Клуб історичної реконструкції "Оствиця"» Юрій Ойцюсь.

Результати проєкту будуть публікуватися на офіційних сторінках Парку історичної реконструкції «Оствиця» та Простору здорової дитини «Kid Fit»:

https://www.facebook.com/ostvytsya

https://www.instagram.com/ostvytsya/

https://www.facebook.com/KidFitprostir

https://www.instagram.com/prostir_zdorovoyi_dytyny

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
461
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду