OpenAI уклала угоду про співпрацю з американською News Corp

OpenAI уклала угоду про співпрацю з американською News Corp

23 Травня 2024
373
23 Травня 2024
12:05

OpenAI уклала угоду про співпрацю з американською News Corp

373
Контракт відкриває доступ OpenAI до контенту Wall Street Journal, MarketWatch, Times.
OpenAI уклала угоду про співпрацю з американською News Corp
OpenAI уклала угоду про співпрацю з американською News Corp

Компанія OpenAI підписала ліцензійну угоду із американським медіаконгломератом News Corp, що відкриває їй доступ до нових та архівних публікацій The Wall Street Journal, Times, фондового MarketWatch та інших видань групи. Про це повідомило агенство Reuters.

«Такі угоди мають вирішальне значення для навчання моделей штучного інтелекту та можуть бути прибутковими для видавців новин, які не отримують частки прибутку, яку отримують інтернет-гіганти за розповсюдження їхнього контенту», — зазначено у повідомленні агенства.

Кілька тижнів тому розробник ШІ-чатбота GPT уклав ліцензійну угоду про доступ до публікацій із Financial Times.

У публікації WSJ повідомлено, що угоду уклали на п’ять років, та за оцінками експертів її вартість сягає 250 млн дол.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2023 року газета New York Times подала до суду на компанії OpenAI та Microsoft за порушення авторських прав. Медіакомпанія заявила, що мільйони статей, опублікованих нею, використовувалися для навчання чатботів, які тепер конкурують з агентствами новин як джерело інформації.

Наприкінці лютого 2024 року OpenAI звернулася до суду з проханням відхилити частину позовних вимог видання New York Times щодо авторських прав. Компанія стверджує, що медіа неправильним чином використало її чатбот ChatGPT, щоб зібрати докази для свого позову про порушення авторських прав.

Фото: The Wall Street Journal / Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
373
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду