СБУ оголосила підозру технічному директору окупаційного каналу «Мариуполь 24»

СБУ оголосила підозру технічному директору окупаційного каналу «Мариуполь 24»

23 Травня 2024
501
23 Травня 2024
11:49

СБУ оголосила підозру технічному директору окупаційного каналу «Мариуполь 24»

501
Артура Вольфа підозрюють в інформаційній співпраці з окупантами.
СБУ оголосила підозру технічному директору окупаційного каналу «Мариуполь 24»
СБУ оголосила підозру технічному директору окупаційного каналу «Мариуполь 24»

Служба безпеки України повідомила про підозру в інформаційній співпраці з окупантами технічному директору російського окупаційного телеканалу «Мариуполь 24» Артуру Вольфу. Текст підозри оприлюднений на сайті Донецької обласної прокуратури.

За даними слідства, Вольф почав працювати на окупаційному телеканалі в листопаді 2022 року. Там він забезпечував «якісне та безперебійне мовлення», надавав необхідну технічну підтримку та обслуговував обладнання.

Ці дії давали можливість поширювати на окупованих територія України пропаганду на підтримку окупантів, створювати образ законності окупації частини Донецької області.

Як ідеться в підозрі, Вольф, «маючи злочинний умисел» на інформаційну співпрацю з державою-агресором, вирішив «створювати і поширювати пропагандистський інформаційний продукт з метою інформування необмеженого кола осіб».

«Вольф А. Є., достовірно знаючи про публічно комунікативний характер своєї діяльності та можливість поширення інформації в інтернеті на постійній основі, випускає в ефір телеканалу заклик до населення сприяти агресору як визволителю у проведенні так званої “специальной военной операции” проти України, всіляко пропагує ідеї “русского мира”, підтримує воєнно-політичний курс та надає інформаційну допомогу РФ, зокрема стосовно входження Донецької області до складу РФ у якості суб'єкта федерації», — йдеться у тексті підозри.

Відтак Артуру Вольфу оголошено підозру за ч. 6 ст. 111-1 ККУ — колабораційна діяльність, а саме здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та/або на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України, за відсутності ознак державної зради.

Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру ведучій пропагандистського донецького каналу Наталії Фроловій

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
501
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду