У Польщі покажуть українську комедію «Смак свободи»

У Польщі покажуть українську комедію «Смак свободи»

21 Травня 2024
581
21 Травня 2024
13:52

У Польщі покажуть українську комедію «Смак свободи»

581
Фільм транслюватимуть українською мовою з польськими субтитрами.
У Польщі покажуть українську комедію «Смак свободи»
У Польщі покажуть українську комедію «Смак свободи»

У Польщі з 31 травня запланована серія показів української кулінарної комедії «Смак свободи» режисера Олександра Березаня. 

Про це у фейсбуку повідомило Державне агентство України з питань кіно.  

Стрічка «Смак свободи» створена компанією Ganza Film за мотивами кулінарної книги «Перша українська загально-практична кухня» Ольги Франко. 

Картина розповідає про дві жіночі долі з різницею у 100 років, проте з однаковими прагненнями і мріями — зробити щось нове та потрібне, створювати, а не споживати, показати різноманіття та універсальність української кухні, зробити людей щасливішими. 

У фільмі зіграли українські акторки Ірма Вітовська та Ірина Кудашова. Остання грає дівчину-кухарку, яка втрачає роботу, бо її висока кухня нікому не потрібна в придорожньому кафе. Дівчина тікає зі сходу на захід країни і, надихаючись раптово знайденою кулінарною книгою, відкриває ресторан. 

Ірма Вітовська зіграла Ольгу Франко — невістку відомого українського письменника Івана Франка, яка у 1929 році випустила книгу «Перша українська загально-практична кухня».

 

На екрани кінотеатрів «Смак свободи» вийшов 7 березня. 

Проєкт стрічки «Смак свободи» у 2020 році став одним із переможців Чотирнадцятого конкурсного відбору за напрямком «Ігрові повнометражні національні (для широкої глядацької аудиторії) фільми».

Читайте також: 

Фото: Смак Свободи/Taste of Freedom/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
581
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду