Своїм глузуванням глядачі ледь не довели до самогубства учасницю реального шоу

2 Серпня 2002
905
2 Серпня 2002
09:56

Своїм глузуванням глядачі ледь не довели до самогубства учасницю реального шоу

905
Британський варіант шоу “Великий брат” (Big Brother) формату реального телебачення називають феноменом, за цілу хвилю контроверсійності. Британський варіант шоу “Великий брат” (Big Brother) формату реального телебачення називають феноменом. За цілу хвилю контроверсійності. За підтасовування телефонних і Інтернет-голосувань. За те, що прогнозований переможець за лічені миті втрачає високі рейтинги, як тільки випадково виставить себе дурнем.
Своїм глузуванням глядачі ледь не довели до самогубства учасницю реального шоу
Як повідомило агенство “Рейтер”, травнева серія британського “Великого брата” була третьою і найуспішнішою. Вона щоночі збирала біля екранів до 6 мільйонів глядачів, що за рейтигами на 40% більше, ніж попередня.

Проте не це стало приводом останнього скандалу на “4 каналі”. Днями бульварні газети на перших шпальтах вмістили заголовки: “Джейд Гуді - найбільш ненависна жінка в Британії”. За висновками таблоїдів, серед британців вже гуляє специфічне визначення “джейдизм”. Газети писали про дівчину, яка вилетіла з шоу через найнижчі рейтинги серед 12 конкурсантів останньої гри, котрі жили у славнозвісному “будинку великого брата”. Хто ж вона така і чим заслужила різкий осуд критиків?

Джейд Гуді 21 рік. Блондинка. Виросла у лондонському робітничому передмісті Бермондсі. На телевізійному шоу просто сказала кілька фраз, які потрясли усю країну: "Ріо де Жанейро – це ім”я людини?" та "На мою думку, курки їдять сир”. Колишня школа Джейд – Бейконс колледж – одразу дистанціювалася від проявів інтелекту колишньої учениці, а тисячі учнів, які спершу вболівали за блондинку зі своєї школи, кілька днів сміялися над її заявами.

На саму Джейд, яка вийшла з-за скла і дізналася про ставлення оточуючих, це справило гнітюче і травматичне враження. За словами її дядька Майкла Креддока, які навела газета “Міррор” (The Mirror), цькування і висміювання підштовхнули племінницю до самогубства. Через кілька днів після вибуття з шоу Джейд намагалася повіситися. “Вона хотіла піти з життя через те, що про неї подейкують. Над нею сміється весь світ”, - заявив він.

До скандалу приєдналися і громадські організації туманного Альбіону, які звинуватили організаторів третього “Великого брата” в тому, що вони зламали життя і кар”єру цієї учасниці. Бульварна газета “Сан” (The Sun) теж звинуватила продюсерів шоу з “4 каналу” у навмисному прагненні виставити Джейд у ганебному світлі. Якби не така політика продюсерів, то, на думку газети, дівчина не вилетіла б з шоу, де відгравала важливу роль соціального каталізатора. “4 канал” одразу назвав ці закиди повним нонсенсом. “Ми не маємо будь-якого сценарію шоу”, - відрізав кореспонденту “Рейтер” речник телеканалу.

А спеціалізоване видання "Біг бразер інсайдер” зробило наступне резюме: “Захисники таких скривджених насправді не хочуть помічати, що домогосподарки, мамині доньки після попадання на реальне шоу виглядають повними ідіотками, проте громадські активісти однаково намагаються перекласти відповідальність на телебачення”.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
905
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду