Медіа та журналісти можуть подати заявки на генератори, зарядні станції та павербанки

Медіа та журналісти можуть подати заявки на генератори, зарядні станції та павербанки

23 Квітня 2024
1306
23 Квітня 2024
20:30

Медіа та журналісти можуть подати заявки на генератори, зарядні станції та павербанки

1306
Допомогу надають «Репортери без кордонів», Інститут масової інформації та Львівський медіафорум за фінансової підтримки Представництва ЄС в Україні. Заявку можна подати до 24 квітня, 23:59.
Медіа та журналісти можуть подати заявки на генератори, зарядні станції та павербанки
Медіа та журналісти можуть подати заявки на генератори, зарядні станції та павербанки

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» у співпраці з Інститутом масової інформації та Львівським медіафорумом, а також за фінансової підтримки Представництва Євросоюзу в Україні оголосили конкурс заявок на отримання необхідного обладнання для забезпечення альтернативними джерелами енергії українських медіафахівців та журналістів у 2024 році. 

Ця ініціатива має на меті забезпечити безперешкодне виконання важливої ролі засобів масової інформації у забезпеченні надійного та незалежного висвітлення подій, повідомили пресслужби RSF та ІМІ.

Заявку на участь у конкурсі можуть подати:

  • медіаорганізації та місцеві організації, що підтримують журналістів;
  • журналісти-фрилансери та працівники медіа. 

У заявці потрібно надати детальну інформацію, зокрема про тип медіа (онлайн, друковане, телебачення, радіо тощо), його розмір (фрилансер / кількість журналістів), масштаб охоплення (місцевий/регіональний або національний), бажану кількість кожного типу необхідного обладнання, а також вказати, як перебої в електропостачанні впливають на роботу.

Для задоволення потреб медіа та журналістів, які постраждали від відключення електроенергії, в рамках цього проєкту нададуть таке обладнання: 

  • генератори (доступні лише для медіа та місцевих організацій, що підтримують журналістів);
  • зарядні станції, які доступні у двох варіантах: звичайні (близько 500 Вт) та великої потужності (близько 1800 Вт). Ці станції доступні лише для медіа та місцевих організацій, що підтримують журналістів; 
  • павербанки, що доступні в моделях, придатних для ноутбуків (приблизно 130 Вт) і мобільних телефонів.

Як зауважили організатори конкурсу, фрилансери зможуть отримати лише павербанки. Зарядні станції та генератори зарезервовані для медіаорганізацій, які можуть подати заявку на один пристрій на організацію залежно від її розміру та типу. Медіа та місцеві організації, що підтримують журналістів, також мають можливість отримати павербанки для членів своєї команди.

Щоб подати заявку на отримання цієї підтримки, потрібно заповнити аплікаційну форму до 24 квітня, 23:59. Організатори рекомендують подавати заявки якомога швидше, щоб гарантувати задоволення потреб у найкоротші терміни. 

З відібраними аплікантами зв'яжуться впродовж двох тижнів. Обсяг наданого обладнання й терміни поставки (кілька тижнів) залежать від наявності обладнання на ринку та ситуації з безпекою на конкретній території. 

По додаткову інформацію можна звертатися до Центрів Свободи Преси (RSF) за адресою: lvivpfc@rsf.org 

Нагадаємо, у Міністерстві цифрової трансформації  надали українцям поради, як залишатися на зв’язку й мати доступ до інтернету під час відключення електроенергії, спричиненого російськими атаками на енергосистему України. Передусім фахівці міністерства рекомендують громадянам налаштувати домашній інтернет, який може працювати до 72 годин без електрики. Щоб залишатися на зв'язку, коли немає світла, можна скористатися національним роумінгом.

Після масованої атаки по енергетичній інфраструктурі України 11 квітня Європарламент відмовився ухвалювати рішення про фінансування Ради ЄС через те, що країни Євросоюзу не надають Україні додаткові протиракетні системи Patriot.

Ілюстрація: ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1306
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду