МЗС України запустило ШІ-аватар Вікторію для озвучення офіційних заяв

МЗС України запустило ШІ-аватар Вікторію для озвучення офіційних заяв

19 Квітня 2024
1107
19 Квітня 2024
20:07

МЗС України запустило ШІ-аватар Вікторію для озвучення офіційних заяв

1107
Коментарі Вікторія даватиме у відеоформаті, відео позначатимуть QR-кодами із посиланнями на офіційну сторінку МЗС України для уникнення фейків.
МЗС України запустило ШІ-аватар Вікторію для озвучення офіційних заяв
МЗС України запустило ШІ-аватар Вікторію для озвучення офіційних заяв

Міністерство закордонних справ України усі важливі офіційні заяви відносно українців за кордоном подаватиме із залученням ШІ-аватара Вікторія. Роботу система з інтеграцією штучного інтелекту розпочне у п’ятницю, 19 квітня, повідомило видання «Forbes Ukraine», посилаючтсь на джерело в МЗС, яке не уповноважене надавати публічні коментарі.

За інформацією співрозмовника видання, під час резонансних подій за кордоном, пов’язаних з українцями, МЗС України отримує велику кількість запитів на інтерактивні включення для коментування на годину. Обов’язок комунікувати щодо різних ситуацій покладається на речника МЗС, і це створює серйозне навантаження на людину.

«Жива людина може не включатися в етери на телебаченні й радіо, коли під час резонансних подій МЗС отримує десятки запитів на включення протягом години», — повідомив співрозмовник «Forbes Ukraine».

Зазначено, що коментарі ШІ-аватар Вікторія даватиме у відеоформаті, а відео позначатимуть QR-кодами із посиланнями на офіційну сторінку МЗС України із відповідними заявами, щоб уникнути поширення фейків відносно заяв відомства. ШІ-аватар Вікторія озвучуватиме заяви українською та англійською мовами.

Повідомлено, що Вікторію розробила громадська спілка Nazovni Tech у співпраці з громадською організацією The Game Changers. Робота над проєктом тривала близько місяць. За інформацією співзасновника GovTech Романа Ланського, вона могла б коштувати 5-10 тис. доларів, однак її спонсорували партнери на добровільних засадах.

Зовнішність аватара створили, відштовхуючись від зовнішності реальної людини, яка працювала на добровільних засадах, й також не отримала грошей за свою роботу. Зйомки моделі відбувалися кілька тижнів поспіль.

Нагадаємо, чатбот від Міністерства закордонних справ України, який почав працювати у червні 2023го року, прийняв понад 3 тисячі звернень за перші шість місяців роботи.

Фото: ШІ-аватар для озвучення заяв з консульських питань МЗС України Вікторія  / «Forbes Ukraine»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1107
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду