Телеведуча брала хабарі, щоб агітувати за Фухіморі?

1 Серпня 2002
807
1 Серпня 2002
11:51

Телеведуча брала хабарі, щоб агітувати за Фухіморі?

807
Відома перуанська ведуча Лаура Боззо днями потрапила під пильну увагу поліції. Її було допитано у зв”язку зі звинуваченнями в одержанні кількох мільйонів доларів від колишнього шефа спецслужб Владіміро Монтесіноса Відома перуанська ведуча Лаура Боззо днями потрапила під пильну увагу поліції. Її було допитано у зв”язку зі звинуваченнями в одержанні кількох мільйонів доларів від колишнього шефа спецслужб Владіміро Монтесіноса.
Телеведуча брала хабарі, щоб агітувати за Фухіморі?
Боззо веде власне ток-шоу “Лаура” на іспаномовному каналі “Телемундо”, який належить американцям і транслюється також у Перу. Як повідомило агенство “Асошейтед пресс”, перуанські прокурори стверджують, що протягом кількох місяців телеведуча одержала від нині ув”язненого Монтесіноса три мільйона доларів в обмін на телевізійну агітацію на виборах 2000 року за колишнього Президента Перу Альберто Фухіморі.

Кількома днями раніше місцеві правоохоронці були змушені помістити ведучу під домашній арешт після її спроби вилетіти до США. Коли журналістку затримали в аеропорті Ліми і ескортували додому, вона заявила в інтерв”ю своєму каналу, що не збиралася втікати, а лише відлітала на запис чергової передачі. До того ж її адвокат пред”явив дозвіл судді на виїзд Боззо з країни. "Вони збожеволіли!” – так прокоментувала журналістка звинувачення перуанських прокурорів в одержанні будь-яких грошей від уряду Фухіморі. Однак тепер ведучій доводиться їздити на тривалі допити до судді Сол Пена, одного з сімох юристів, котрі ведуть справу щодо хабарництва в оточенні колишнього глави латиноамериканської країни.

Як відомо, гучний скандал про корупцію у вищих ешелонах влади Перу викликав коллапс 10-літнього правлячого режиму Альберто Фухіморі і той у листопаді позаминулого року програв вибори. Відтоді слідчі і прокурори розплутують павутиння корупції, яке, на їхню думку, тримав у своїх руках екс-шеф спецслужб Монтесінос, котрий був без перебільшення правою рукою президента. У скандалі фігурує низка високоставлених політиків, бізнесменів, журналістів, суддів і офіцерів армії. Монтесіносу вже пред”явлені численні звинувачення у здирництві, перевищенні службових повноважень, нелегальній торгівлі зброєю і наказах фізичних розправ над цивільними. Екс-президент Фухіморі тим часом знайшов притулок у своїй рідній Японії.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
807
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду