Видавництво  «А-ба-ба-га-ла-ма-га» розірвало співпрацю з ілюстраторкою Галею Зінько, яка працює з росіянами

Видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га» розірвало співпрацю з ілюстраторкою Галею Зінько, яка працює з росіянами

27 Березня 2024
19439
27 Березня 2024
23:23

Видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га» розірвало співпрацю з ілюстраторкою Галею Зінько, яка працює з росіянами

19439
Зараз Зінько проживає в Хорватії, де продовжує ілюструвати російські книжки та проводити курси на російських платформах. Крім того, вона заснувала бізнес із цінами в рублях і шоурумом у Москві, про що сама повідомила в соцмережах.
Видавництво  «А-ба-ба-га-ла-ма-га» розірвало співпрацю з ілюстраторкою Галею Зінько, яка працює з росіянами
Видавництво  «А-ба-ба-га-ла-ма-га» розірвало співпрацю з ілюстраторкою Галею Зінько, яка працює з росіянами

Видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га» припинило співпрацю з художницею Галею Зінько, а книжки «Аліса у Дивокраї» та «Аліса у Задзеркаллі» з її ілюстраціями вилучили з продажу. Про це повідомляє «Читомо».

Піар-менеджер «А-ба-ба-га-ла-ма-га» Володимир Яковлєв розповів, що видавництво припинило співпрацю з ілюстраторкою Галею Зінько, яка працює з російськими книжковими видавництвами. 

Яковлєв зазначив, що «А-ба-ба-га-ла-ма-га» не почула «чіткої позиції української художниці щодо загарбницької війни Росії проти України».  Книжки «Аліса у Дивокраї» (2018) та «Аліса у Задзеркаллі» (2020) з ілюстраціями Галі Зінько вилучили з продажу, а залишки накладу планують передати в бібліотеки на деокуповані території.

«Читомо» цитує Тетяну Позняк, яка звернула увагу на те, що ілюстраторка Галина Зінько співпрацювала з російськими видавництвами, зокрема з видавництвом «Вилли Винки».

«Приблизно з 2014 року ваша “юна зірка української ілюстрації” працює з російськими видавництвами. У 2018–2020 роках вона не вилазила з російських виставок і презентацій в “любімих мєстах Москви”. "Аліса" теж спершу вийшла в Росії, а вже потім у вас», — звернулася Позняк до «А-ба-ба-га-ла-ма-га».

На фото: Галя Зінько в Москві

Скриншот Тетяни Позняк

Зараз Зінько живе в Хорватії, де продовжує ілюструвати російські книжки та проводити курси на російських платформах. Крім того, вона заснувала бізнес із цінами в рублях і шоурумом у Москві, про що сама повідомила в соцмережах.

Галя Зінько

Скриншот з інстаграму Галини Зінько

Нагадаємо, раніше видання про культуру читання та книговидання «Читомо» повідомило про співпрацю з російським книговидавництвом авторки популярної в Україні серії фентезі «Часодії» Наталії Щерби

Титульне фото: фейсбук-сторінка видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19439
Читайте також
08.06.2024 14:20
Мар'яна Зінченко
«Детектор медіа»
929
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Богдан
184 дн. тому
Новина в стрічці без першої літери
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду