Працевлаштувати на ТБ більше жінок і представників меншин

31 Липня 2002
836
31 Липня 2002
12:17

Працевлаштувати на ТБ більше жінок і представників меншин

836
Електронні засоби масової інформації США повинні наймати на роботу більше представників расових і нацменшин та жінок. Такого висновку дійшла Федеральна комісія з комунікацій (ФКК) Електронні засоби масової інформації США повинні наймати на роботу більше представників расових і нацменшин та жінок. Такого висновку дійшла Федеральна комісія з комунікацій (ФКК).
Працевлаштувати на ТБ більше жінок і представників меншин
За словами її шефа Майкла Пауела, якнайширше представництво меншин і жінок в електронних ЗМІ є стратегічним пріоритетом нації і будь-якої індустрії, яка сподівається бути прибутковою в майбутньому.

За звітом Департамету комерції США, представники меншин нині працюють тільки у 449 телерадіорганізаціях, що становить менш ніж 4% від загальної їх кількості. А за словами президента організації “Жінки на радіо і ТБ” Джоани Гербердінг, що серед менеджерів електронних ЗМІ Америки є тільки 17% жінок.

Як повідомило агенство “Асошейтед пресс”, ФКК зараз намагається знову легітимізувати заборонені колись Федереальним апеляційним судом нові правила діяльності телерадіомовників. З грудня минулого року Комісія публічно обстоює норму про те, що ЗМІ мусять регулярно повідомляти громадськість про свої вакансії, брати участь у конкурсах на біржах праці та дозволяти стажуватися студентам. Великим мовникам також пропонується доповідати про це у щорічних звітах про діяльність.

Дехто з мовників пристав на пропозиції ФКК добровільно. Так Національна асоціація кабельного телебачення вустами Тома Бакстера з “Тайм Ворнер кейбл” заявила, що пропозиції мають добрий соціальний і бізнесовий сенс. Проте нові правила подобаються не всім. Виконавчий директор Асоціації мовників штату Техас Ен Арнольд заявила, що держава й так допомагає меншинам уникати будь-яких форм дискримінації, тому спроба ФКК диктувати телерадіоорганізаціям кого брати на роботу, є недоречною.

Як “Детектор медіа” повідомляла у березні, за данними Центру медіа і суспільних справ США жодного чорношкірого не виявилося серед 25 кращих ведучих вечірніх теленовин 2001 року. Таке сталося уперше за останню п”ятирічку. Крім цього, дослідження виявило, що 88% репортажів для теленовин й надалі продовжують робити білі й у 75% випадків авторами репортажів є чоловіки. Серед телерепортерів у рейтингу 50-ти кращих значаться прізвища тільки трьох чорношкірих, які працюють на мережах Сі-Бі-Ес і Ей-Бі-Сі.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
836
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду