Росіяни завозять у бібліотеки ТОТ  свої книжки замість вилучених українських

Росіяни завозять у бібліотеки ТОТ свої книжки замість вилучених українських

1 Лютого 2024
855
1 Лютого 2024
23:14

Росіяни завозять у бібліотеки ТОТ свої книжки замість вилучених українських

855
Серед макулатури окупантів — видання з історії Росії та художня література.
Росіяни завозять у бібліотеки ТОТ  свої книжки замість вилучених українських
Росіяни завозять у бібліотеки ТОТ  свої книжки замість вилучених українських

Окупанти продовжують завозити до бібліотек тимчасово захоплених регіонів свої книги замість вилучених українських, повідомляє Центр національного спротиву.

Для цього на ТОТ росіяни відряджають так званих «волонтерів», які розвозять книги з «історії росії» та «художню літературу» по селах, інформують у ЦНС. «Волонтери» пересуваються в супроводі російських солдатів.

«Відповідна література ввозиться замість українських книг, які росіяни вилучили з бібліотек. Проте селяни не поспішають читати ворожу макулатуру.

Зауважимо, що росіяни не надають гарантій безпеки своїм “волонтерам”, більшість з яких отримує зарплату в конвертах і не має жодного офіційного статусу на ТОТ», — зазначають співробітники Центру.  

Тож родини «волонтерів» не отримають соціальних виплат у разі нещасного випадку, який може трапитись будь з ким, хто допомагає окупантам, попереджають Сили спеціальних операцій. 

Раніше з посиланням на Центр національного спротиву ми повідомляли, що на тимчасово окуповані території Луганської області росіяни завезли понад 750 тисяч книжок з кремлівською пропагандою«Макулатуру звозять у шкільні бібліотеки замість українських книг, які окупанти вивезли та спалили. Більшість примірників — це "історія рф". Акцент йде саме на цей предмет, адже він відіграє ключову роль у російській "системі освіти"», — наголошували в ЦНС.

У Маріуполі окупанти знищили чотири бібліотеки і майже 200 тисяч книжок. За попередніми даними, половина видань з бібліотечного фонду міста згоріли під час обстрілів або були ліквідовані як «екстремістські». 

На тимчасово окупованих територіях Донеччини та Луганщини росіяни знищили майже всю українську літературу в бібліотеках

Фото: колаж із сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
855
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду