Фонд «Повернись живим» презентував «Лютий календар» на 2024 рік

Фонд «Повернись живим» презентував «Лютий календар» на 2024 рік

29 Грудня 2023
915

Фонд «Повернись живим» презентував «Лютий календар» на 2024 рік

915
Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» презентував «Лютий календар» на 2024 рік. Його присвятили 10-річчю російсько-української війни.
Фонд «Повернись живим» презентував «Лютий календар» на 2024 рік
Фонд «Повернись живим» презентував «Лютий календар» на 2024 рік

«Аби показати міць та силу українців, а також нагадати, що наша боротьба триває вже 10 років, у календарі ми зробили відлік з дня народження нової української люті — з 2014-го, відколи й почався спротив України загарбнику. Ми випустили «Лютий календар», тому що лютий — це не тільки назва місяця, а й те, що останнє десятиріччя найперше характеризує український спротив і нашу жагу до захисту свого та своїх», — йдеться на сторінці онлайн-версії календаря.

У знімках 35 українських документалістів, серед яких Євген Малолєтка, Данило Павлов, Дмитро «Орест» Козацький, Сергій Коровайний, Олесь Кромпляс, Марʼян Кушнір, Костянтин і Влада Ліберові, Андрій Дубчак, Сергій Нужненко, календар показує основні події російсько-української війни, визначає в них місце Фонду «Повернись живим», а відтак — демонструє, як саме протягом цих десяти років донати благодійників впливали на хід війни і допомагали Силам оборони.

12 унікальних шрифтів для календаря створили 12 дизайнерів: Даня Нестеревич, Сергій Феденяк, Іван Цанко-Хлібович, Богдан Гдаль,Сіма Шпінь, Дар’я Левчук, Віктор Лондон, Кирило Ткачов, Гордій Василаш, Валентин Ткаченко, Ірина Миколенко, Іван Іщенко.

Креативну ідею цьогорічного календаря запропонували Віталій Капустян та Ілля Янков.

Також спільно з онлайн-журналом Reporters та українськими фотографами Фонд зібрав найважливіші події російсько-української війни на своєму сайті: https://savelife.in.ua/calendar2024/. Задокументовані протягом 10 років вони будуть з’являтися онлайн у визначені в друкованому календарі дати. Переглянути події можна буде з січня 2024 року.

«Команда Reporters зібрала документальні історії про ключові події десяти років російсько-української війни для креативного проєкту «Повернись живим». Прочитати їх можна буде українською та англійською мовами в онлайн-версії календаря. Історії будуть доступні не одразу, а зʼявлятимуться на сайті у відповідні дати. Для нас важливо щодня нагадувати, що війна Росії проти України почалася 2014-го, а не 24 лютого 2022 року», — говорить шеф-редакторка журналу Reporters Марічка Паплаускайте.

Отримати «Лютий календар» можна за мінімальний донат від 2014 грн за посиланням. Усі кошти підуть на допомогу Силам оборони. Перший наклад у 500 примірників розійшовся за 5 хвилин. Далі — Фонд передаватиме їх благодійникам за передзамовленням. Зараз доставка є тільки Україною. Орієнтовно з 10 січня вона буде можлива і за кордон.

Нагадаємо, «Повернись живим» видає щорічний календар із 2014 року. За цей час зображення з календарів з’являлися в українській та західній пресі, їх встигли оцінити Девід Лінч та принц Гаррі, вони перетворювалися на принти для одягу й татуювання. Зокрема, одне з зображень календаря на 2019 рік «Військовий словник» стало тату українського журналіста та військового Олександра Махова, який загинув у боях з російськими окупантами на Харківщині у травні 2022 року.

Торішній календар під назвою «STICK TO UKRAINE» був, вірогідно, першим у світі відривним календарем-стікерпаком. 365 унікальних зображень для нього створили 47 українських митців.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
915
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду