Україна отримала 25 тисяч книжок із Британії для поповнення бібліотек

Україна отримала 25 тисяч книжок із Британії для поповнення бібліотек

12 Грудня 2023
504
12 Грудня 2023
15:02

Україна отримала 25 тисяч книжок із Британії для поповнення бібліотек

504
Найпотрібнішою стала література для дітей і підлітків, підручники з англійської та нонфікшн для дорослих.
Україна отримала 25 тисяч книжок із Британії для поповнення бібліотек
Україна отримала 25 тисяч книжок із Британії для поповнення бібліотек

До України з Великої Британії прибули понад 25 тисяч книжок англійською мовою для дорослих, підлітків та дітей для українських бібліотек.

Цей проєкт реалізували PEN Ukraine у партнерстві з англійським PEN, міжнародним PEN та благодійним фондом Book Aid International, повідомляє Суспільне.

У серпні 2023 року PEN оголосив збір заявок від українських бібліотек на одержання книжок англійською. За три місяці команда отримала понад 800 книг.

Найпотрібнішою стала література для дітей і підлітків, підручники для вивчення англійської мови та нонфікшн-видання для дорослих. Запити на книги варіюють від 3 примірників до 5 тисяч.

Нині команда PEN аналізує заявки, сортує примірники та готує книжкові набори. Насамперед їх отримають бібліотеки, які постраждали через війну.

«Ми знаємо, що від початку повномасштабної війни Росії проти України бібліотеки стали прихистком для громад, а також місцем, де читання та навчання може продовжуватися. Я хочу щиро подякувати усім видавництвам, котрі підтримали ідею допомогти українським бібліотекам», — прокоментувала виконавча директорка Book Aid International Елісон Твід.

До України прибули книжки від десятків провідних британських видавництв: Penguin Random House, Oxford University Press, HarperCollins, Macmillan, Unbound та інших.

Амбасадорами ініціативи у Великій Британії стали, зокрема, автори Александер Маккол Сміт, Едмунд де Вааль, Еліф Шафак. В Україні до акції долучилися Софія Андрухович, Андрій Бондар, Світлана Тараторіна, а також режисер та актор Ахтем Сеітаблаєв.

Як повідомляв «ДМ», понад 300 бібліотек в Україні отримають книги іноземними мовами, зібрані в європейських містах у межах ініціативи Books for Ukraine.

Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв раніше повідомляв, що в Україні відкрилися хаби для збору книжок. Їх призначення — відновлення бібліотечних фондів, які знищили російські загарбники на тимчасово окупованих територіях.

Фото: Михайло Палінчак / Український PEN

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
504
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду