Вийшов перший епізод документального проєкту «Поразки Російської імперії»

Вийшов перший епізод документального проєкту «Поразки Російської імперії»

11 Вересня 2023
3139
11 Вересня 2023
23:50

Вийшов перший епізод документального проєкту «Поразки Російської імперії»

3139
Загалом проєкт передбачає створення шести епізодів. Перший має назву «Поразки Російської імперії: Японія»
Вийшов перший епізод документального проєкту «Поразки Російської імперії»
Вийшов перший епізод документального проєкту «Поразки Російської імперії»

На YouTube вийшов перший епізод документального проєкту «Поразки Російської імперії», який реалізується за сприяння Українського культурного фонду.

Документальний проєкт «Поразки Російської Імперії» на підставі історичних фактів спростовує основні російські міфи та доводить, що уявлення про міць російської армії завжди були дуже перебільшені, а більшість воєн, які вела Росія, мали загарбницький характер. Автори мають на меті показати, що не лише російського, але й будь-якого агресора можна і треба перемагати, як це вже неодноразово відбувалося в історії.

Режисер та автор ідеі проєкту  «Поразки Російської імперії» — Іван Тимшин.

Детальніше про цей проєкт «Детектору медіа» розповіла амбасадорка УКФ, відома українська актриса та громадська діячка Галина Сулима.

«За словами творців, проєкт має продемонструвати глядачеві, що Росія завжди виступала як безжальний, брехливий агресор, який не дотримувався жодних договорів, законів, моральних або гуманітарних норм», — повідомила Галина Сулима.

Автори проєкту вважають його ефективним інструментом контрпропаганди, який спирається на об'єктивні історичні факти та доводить, що «сила та міць» російської армії — пропагандистський міф; більшість воєн, які розпочинала Росія, мали загарбницький характер; «своїх не кидаємо» — міф та брехня, адже людські втрати й життя солдатів ніколи не мали значення для країни-агресора.

Перший епізод — «Поразки Російської імперії: Японія» — присвячений російсько-японській війні 1904–1905 років. У ньому проведено багато аналогій із сучасною війною, яку Росія розв'язала проти України.

Однією з ключових переваг проєкту його творці вважають те, що важлива історична інформація подається в динамічній, сучасній та цікавій масмедійній формі.

Загалом проєкт «Поразки Російської імперії» передбачає створення шести епізодів. Окрім історії російсько-японської війни, глядачі ознайомляться з історією ще п'ятьох війн, які вела Росія: з Туреччиною, Фінляндією, Великою Британією, Польщею та країнами Балтії.

На фото — японські військові конвоюють полонених російських солдатів, травень 1905 року.

Фото з відкритих джерел

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3139
Читайте також
08.09.2023 15:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
1 744
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду