Держчиновникам Китаю заборонили використовувати iPhone для роботи. Ініціатори заборони наразі невідомі

Держчиновникам Китаю заборонили використовувати iPhone для роботи. Ініціатори заборони наразі невідомі

7 Вересня 2023
647
7 Вересня 2023
05:45

Держчиновникам Китаю заборонили використовувати iPhone для роботи. Ініціатори заборони наразі невідомі

647
Заборона введена напередодні презентації Apple у середині вересня наступної лінійки смартфонів iPhone та може посилити занепокоєння серед іноземних компаній, які працюють у Китаї, зростанням напруженості у відносинах між КНР та США.
Держчиновникам Китаю заборонили використовувати iPhone для роботи. Ініціатори заборони наразі невідомі
Держчиновникам Китаю заборонили використовувати iPhone для роботи. Ініціатори заборони наразі невідомі

Чиновники центральних урядових відомств і установ КНР отримали повідомлення про заборону використовувати iPhone та інші пристрої Apple для роботи, а також про заборону приносити їх до офісів. Як передає «Укрінформ», про це з посиланням на власні джерела повідомляє Reuters.

Зазначається, що такі вказівки працівникам держустанов почали надходити від їхнього керівництва останніми тижнями. Наразі точно невідомо, ким саме та коли було ухвалене рішення про заборону та якої категорії держслужбовців це стосується.

Заборона введена напередодні презентації Apple у середині вересня наступної лінійки смартфонів iPhone та інших гаджетів і може посилити занепокоєння серед іноземних компаній, які працюють у Китаї, зростанням напруженості у відносинах між Китаєм і Сполученими Штатами Америки.

У повідомленнях не згадується, чи стосується заборона інших виробників телефонів, окрім Apple. В Інформаційному офісі Держради Китаю, який обробляє запити ЗМІ від імені китайського уряду, не відповіли на прохання про коментар.

Агентство нагадує, що понад десять років Китай намагається зменшити залежність від іноземних технологій, закликаючи державні афілійовані компанії, такі як банки, перейти на місцеве програмне забезпечення та сприяти внутрішньому виробництву мікросхем.

Пекін активізував цю кампанію ще у 2020 році, коли його лідери запропонували так звану модель зростання «подвійної циркуляції», щоби зменшити залежність від закордонних ринків і технологій.

У травні, на тлі посилення розбіжностей зі Сполученими Штатами Америки, Китай закликав великі державні корпорації та підприємства активізувати зусилля для досягнення самостійності у технологіях.

Напруженість між Китаєм і США різко зросла після останніх кроків Вашингтона і його союзників із блокування доступу Китаю до критично важливого обладнання, необхідного для підтримки конкурентоспроможності його індустрії напівпровідників. У відповідь Пекін обмежив закупівлі продукції відомих американських компаній, включаючи Boeing і виробника чипів Micron Technology.

Введені Китаєм обмеження на продукцію Apple відображають подібні заборони, встановлені у Сполучених Штатах проти китайського виробника смартфонів Huawei Technologies і платформи коротких відео TikTok, що належить китайській ByteDance.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв, що президент США Джозеф Байден підписав указ про заборону американських інвестицій у високі технології Китаю. Заборона поширюється на виробництво мікрочипів, квантових інформаційних технологій та окремих систем штучного інтелекту.

Наприкінці серпня стало відомо, що комп’ютери британських чиновників, які разом з міністром закордонних справ Джеймсом Клеверлі відвідали Китай, «почистять», а видані їм на період поїздки телефони знищать, аби  уникнути ризиків шпигунства з боку китайських спецслужб.

 Фото: з відкритих джерел

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
647
Читайте також
14.08.2023 11:18
Юлія Поліковська
«Детектор медіа»
0
15.07.2023 19:12
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
1 507
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду