Конкуренція по-австралійськи

15 Липня 2002
638
15 Липня 2002
12:06

Конкуренція по-австралійськи

638
Австралійський антимонопольний орган наказав двом найбільшим кабельним телекомпаніям переглянути їхні плани об”єднатися в одну Австралійський антимонопольний орган наказав двом найбільшим кабельним телекомпаніям переглянути їхні плани об”єднатися в одну.
Конкуренція по-австралійськи
Австралійська комісія у справах конкуренції і споживачів (АККС) в особі свого голови Аллана Фелза заявила, що подасть позов до суду, якщо телекомпанії “Ортус” і “Фокстел” погодяться освоїти на злиття і модернізацію 1,3 мільярда австралійських доларів (740 мiльйонів доларів США). Обидві компанії одразу ввічливо відповіли комісії, що готові переглянути умови спільної угоди

Як відомо, в Австралії працюють тільки три провайдери кабельного телебачення. «Фокстел” – найбільший з них. Ним володіють найбільша телекомунікаційна компанія країни “Телстра” (50%), “Ньюз корпорейшн” американського медіа-магната Руперта Мердока (25%) та медіа-група “Паблішинг енд бродкастінг лімітед” (25%). У цього кабельного провайдера 725 тисяч передплатників, що дорівнює половині національного телевізійного ринку. З іншого боку телекомпанія “Оптус”, якої володіє сингапурська “Сингтел телекомьюнікейшнз”, є другим за величиною кабельним провайдером і найголовнішим конкурентом “Фокстела” у містах. Третя кабельна станція “Аустар” надає послуги тільки мешканцям провінції і сільської місцевості.

Дві найбільших телекомпанії хотіли домовитися про те, що “Оптус” матиме право перепродавати программний продукт “Фокстела”. Це, на думку голови АККС Аллана Фелза, призведе до збільшення присутності на ринку одного й того ж продукту, послуг і по суті різко збільшить домінування в країні однієї кабельної телекомпанії.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
638
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду