Законодавці хочуть декриміналізувати порнографічний контент

Законодавці хочуть декриміналізувати порнографічний контент

15 Серпня 2023
1087
15 Серпня 2023
11:23

Законодавці хочуть декриміналізувати порнографічний контент

1087
У Верховній Раді збирають підписи під відповідним законопроєктом.
Законодавці хочуть декриміналізувати порнографічний контент
Законодавці хочуть декриміналізувати порнографічний контент

У Верховній Раді розпочався збір підписів під законопроєктом про декриміналізацію порнографічного контенту. Сам документ планують зареєструвати через три дні.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк. За його словами, над текстом законопроєкту працювала робоча група у складі представників правоохоронного комітету ВР,  держорганів, BRDO та інших громадських організацій.

Железняк закликав народних депутатів підписувати законопроєкт, щоб «розвантажити правоохоронні органи від “контрольних закупівель” у вебкам-моделей».

Автори законопроєкту пропонують переглянути дію двох статей Кримінального кодексу. Статтю 301 (стосується ввезення, виробництва та поширення порнографії) хочуть викласти у новій редакції, яка передбачатиме покарання лише за поширення порнографічного контенту без згоди особи, яка у ньому зображена, або за поширення порнографії серед неповнолітніх. А статтю 302 (про організацію «місць розпусти») пропонують скасувати взагалі.

При цьому автори ініціативи наголошують, що запропоновані ними зміни ніяким чином не стосуватимуться поширення чи виробництва дитячої порнографії. Статті Кримінального кодексу, які передбачають покарання за ці злочини, пропонують залишити в силі.

«Аби не було спокуси маніпулювати: сутенерство, втягнення в проституцію та торгівля людьми теж лишаються кримінальними злочинами (це окремі статті)», — наголосив Ярослав Железняк.

Як повідомляв «Детектор медіа», петиція із закликом легалізувати еротику та порно на території України набрала влітку 2022 року необхідні 25 тисяч підписів. Згодом представники «Офісу ефективного регулювання BRDO» опублікували відкрите звернення, у якому також виступили за декриміналізацію порно. Звернення підписали 91 громадська організація та фізична особа.

Також ми писали про те, що у подкасті «Хороших батьків не блокують» містяться поради, як уберегти дітей від порнографічного контенту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1087
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду