Криворізьке незалежне медіа запустило систему донатів

Криворізьке незалежне медіа запустило систему донатів

3 Липня 2023
3093

Криворізьке незалежне медіа запустило систему донатів

3093
Інформаційне агентство «Перший Криворізький» розбудовує спільноту навколо медіа.
Криворізьке незалежне медіа запустило систему донатів
Криворізьке незалежне медіа запустило систему донатів

У Кривому Розі під час повномасштабного вторгнення редакція оголосила про нову можливість для читачів та читачок — підтримати медіа.

«Ми розуміємо, що у час, коли всі й так донатять на армію, переселенців, тварин  — просити підтримати медіа, певно, комусь може видатися навіть не дуже етичним. Водночас ми хочемо, аби наша багатотисячна авдиторія розуміла — підтримувати якісну незалежну журналістику — це підтримувати розвиток держави», — говорить головна редакторка «Першого Криворізького» Софія Скиба.

За місяць існування системи донатів медіа має 55 платежів, частина людей підписалася на щомісячні платежі. Переважно всі користуються внутрішньою системою, розробленою ІТ-фахівцями, які співпрацюють із медіа. Із системою Patreon наразі є складнощі – вона не така популярна у Кривому Розі, тож там показники залученості набагато нижчі.

«Ми зіштовхнулися з великою комунікаційною проблемою. У червні Росія вчергове вчинила кілька терактів — вдарили по житловому будинку у Дніпрі, потім підірвали Каховську ГЕС, ракетою вгатили по житловому будинку у Кривому Розі, через кілька днів — Криворізькому районі. Ми не могли дозволити собі “пушити” тему донатів, як планували», — розповідає Софія Скиба. 

Менеджер із розвитку медіа Денис Шабанін говорить, що тестування гіпотези щодо можливості диверсифікувати доходи медіа стало можливим за підтримки Prague civil society centre. «Коли ми проводили опитування авдиторії, почули про запит на локальний мерч. Щось, що нагадувало б вихідцям з Кривого Рогу, які нині живуть у Києві, Харкові та інших містах про дім, і про медіа, яке читають і підтримують. Ми даруємо його тим, хто нас підтримав», — розповідає Денис.

А ще спеціально для своєї спільноти редакційна команда розробила стікер-пак. Головний герой – криворізький червоний горобець – це свого роду символ міста — якщо працюють заводи, шахти — є руда, а в ній порпаються горобчики, які теж стають рудими. Сьогодні, каже головна редакторка медіа, як ніколи важливо триматися свого кола, близьких людей і підтримувати саме локальні спільноти, які й формують громадянське суспільство. 

Коштів, отриманих з донатів вистачить на кілька додаткових активностей, говорить редакція. Про них інформація з’явиться вже цього літа. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3093
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду