У Луцьку фігурантка розслідування заявила на журналістів у поліцію

У Луцьку фігурантка розслідування заявила на журналістів у поліцію

29 Червня 2023
670
29 Червня 2023
12:13

У Луцьку фігурантка розслідування заявила на журналістів у поліцію

670
Дочка колишнього прокурора заявила про начебто тиск на неї з боку Центру журналістських розслідувань «Сила правди».
У Луцьку фігурантка розслідування заявила на журналістів у поліцію
У Луцьку фігурантка розслідування заявила на журналістів у поліцію

Співвласниця луцької фірми «Спецкомунтех» Анастасія Веніславська подала заяву в поліцію через начебто тиск на неї з боку журналістів. Про це повідомляє видання «Сила правди». Журналісти двічі зверталися до жінки з проханням відповісти на питання, які виникли в результаті журналістського розслідування щодо участі «Спецкомунтех» у тендері місцевих комунальників з її хлопцем. Пара відмовлялася будь-що коментувати, пише видання. У розслідуванні йдеться, що компанія сім’ї експрокурора Вадима Веніславського, ймовірно, вдалася до змови на тендері комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс», щоб продати комунальникам вживаний сміттєвоз. У ролі технічного учасника на тендер прийшов бойфренд дочки експравоохоронця.

«23 травня до мене зателефонував дільничний поліції. Він повідомив, що жінка написала заяву на нашу редакцію. Оскільки я контактувала з нею зі свого номера, саме мені подзвонили й попросили дати пояснення. Вже у відділку із заяви Анастасії Веніславської я довідалась, що чинила на неї психологічний тиск, а головний редактор Юрій Горбач шарпав її за рукав. Ба більше, вона нафантазувала, що все це відбувається через те, що компанія “Спецкомунтех” відмовила редакції “Сили правди” у фінансуванні і тепер ми хочемо цього добитися», — розповіла журналістка Христина Крот, яка брала участь у роботі над розслідуванням.

Директор «Сили правди» Юрій Горбач заявив, що редакція не чинила тиску на фігурантів їхнього розслідування і заяву Веніславської в поліцію вважає «абсолютно безпідставною».

Також він додав, що дружина Вадима Веніславського Наталія Веніславська ще в спілкуванні з журналісткою заявила, що редакція нібито домагається якихось коштів від фірми, а згодом це з’явилось і в заяві її дочки до поліції.

У коментарі представниці ІМІ у Волинській області Юрій Горбач розповів, що заява була про кримінальне правопорушення, журналістку опитали, але справу не відкривали.

«Христина сходила до дільничого, дала усні пояснення та письмові. Більше з поліції не зверталися. Це була заява про кримінальне правопорушення, але справу вони наче не відкривали», — розповів він.

За словами юриста ІМІ Романа Головенка, якщо буде доведено неправдивість інформації про нібито вимагання журналістами грошей, то це може кваліфікуватися за статтею 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення). 

«Завідомо неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому, дізнавачу або органу досудового розслідування про вчинення кримінального правопорушення карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років», — навів статтю юрист.

Батько фігурантки журналістського розслідування Вадим Веніславський працював заступником прокурора Волинської та Одеської областей.

Фото: «Сила правди»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
670
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду