Стартувало оновлення складу комітету Національної премії «Кіноколо»

Стартувало оновлення складу комітету Національної премії «Кіноколо»

29 Червня 2023
553
29 Червня 2023
10:55

Стартувало оновлення складу комітету Національної премії «Кіноколо»

553
Заявки від охочих увійти до комітету прийматимуть з 28 червня до 11 липня 2023 року.
Стартувало оновлення складу комітету Національної премії «Кіноколо»
Стартувало оновлення складу комітету Національної премії «Кіноколо»

Українських кінознавців, а також критиків, журналістів і блогерів, які працюють у напрямі кінематографа, запрошують долучитися до обрання лауреатів щорічної премії «Кіноколо». 

Охочі вступити до комітету премії можуть подати заявку на членство, вказавши посилання на опубліковані матеріали свого авторства та додавши рекомендації від двох дійсних членів комітету премії. Про це «Детектору медіа» повідомили в кінокомпанії «Артхаус Трафік», яка виступає співорганізатором премії.

Прийом заявок триває з 28 червня до 11 липня 2023 року включно. Рішення щодо прийняття нових членів до складу комітету ухвалює приймальна комісія премії відповідно до регламенту.

Національна премія кінокритиків «Кіноколо» — це щорічна премія, заснована у 2018 році. Вона визначає досягнення українського кінематографа й діячів кіноіндустрії за останній рік від імені спільноти кінокритиків України. Премією нагороджують у десяти номінаціях: за найкращі повнометражний ігровий фільм, документальний фільм, короткометражний ігровий фільм, анімаційний фільм, відкриття року, режисера чи режисерку, акторку, актора, сценарій та за досягнення. Церемонія нагородження проходить на відкритті кінофестивалю «Київський тиждень критики» наприкінці жовтня.

Київський тиждень критики — міжнародний фестиваль арткіно, кураторами якого виступають українські кінокритики й кінокритикині: співзасновниця Спілки кінокритиків України Дарія Бадьйор, кінознавець і режисер Станіслав Битюцький, колумніст і автор видань LB.ua й DTF Magazine Сергій Ксаверов і кінокритикиня Анна Дацюк. У 2023 році фестиваль відбудеться всьоме.

У 2022 році головною нагородою премії — за найкращий повнометражний ігровий фільм — була відзначена стрічка «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука.  У 2021 році найкращим фільмом премії «Кіноколо» стала «Стоп-Земля» Катерини Горностай, у 2020 — «Атлантида» Валентина Васяновича, у 2019 — «Додому» Нарімана Алієва, а у 2018 році — «Донбас» Сергія Лозниці.

Організаторами премії «Кіноколо» виступають Спілка кінокритиків України, Асоціація «Сприяння розвитку кінематографа в Україні — Дивись українське!» та компанія «Артхаус Трафік».



Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
553
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду