Як американський медіа-магнат підкорює Італію

9 Липня 2002
1346

Як американський медіа-магнат підкорює Італію

1346
Медіа-магнат, американець Руперт Мердок розпочав пошук партнерів для участі в проекті зі створення нового платного телебачення в Італії на базі комунікаційного гіганта “Телеком Італія” Медіа-магнат, американець Руперт Мердок розпочав пошук партнерів для участі в проекті зі створення нового платного телебачення в Італії на базі комунікаційного гігіанта “Телеком Італія”.
Як американський медіа-магнат підкорює Італію
Як повідомило агентство “Рейтер”, Мердок розраховує, що йому вдасться побудувати консорціум і розширити свою присутність на італійському ринку шляхом купівлі збиткового місцевого каналу “Телепью”, який належить франко-американському оператору “Вівенді юніверсал”.

"Мердок щойно постукав в наші двері і поки що він не чекає, що йому їх відкриють," – заявило агенству анонімне джерело з числа учасників переговорів. – Наскільки я знаю про ведення справ “Телекомом Італія”, їм треба мати бізнес-план. Але ще дуже рано називати конкретні цифри”.

Крім партнерів з “Телекому” Мердок зустрічався з менеджерами більшості провідних італійських банків, щоб знайти нових інвесторів. Банк “Банка інтеса бі-сі-ай” офіційно заявив, що прийме своє рішення щодо участі у проекті платного телебачення, як тільки йому нададуть детальний бізнес-план.

“Телеком Італія” є чинним партнером Мердока у не дуже успішному платному каналі “Стрім”, який він обіцяє у майбутньому об”єднати з “Телепью”. Днями італійські партнери американця дали зрозуміти журналістам, що вони б хотіли позбутися “Стріма” через відчутні збитки. Разом з тим вони зацікавилися новою ідеєю Мердока щодо “Телепью”.

Медіа-імперія американця “Ньюз корпорейшн” погодилася заплатити франко-американському концерну “Вівенді юніверсал” мільярд євро і ще 500 мільйонів євро компенсації за цей телеканал. Але проблема в тому, що ці гроші “Вівенді” отримає тільки після того, як Мердок знайде партнерів, які б зголосилися взяти 50% акцій нового проекту платного телебачення. Навіть, якщо Мердок вмовить “Телеком Італія” підтримати його у другому проекті, йому не обійтися без залучення додаткових інвесторів. За місцевими антимонопольними законами, “Телекому Італія” заборонено мати понад 19% акцій у СП.

“Вівенді юніверсал” дуже необхідно нарешті продати збитковий телеканал, щоб зменшити майже 5 мільярдну заборгованість за кредитами. А повідомлення про те, що Мердоку складно знайти інвесторів, збільшили тиск на і без цього слабкі фондові індекси “Вівенді”. Ціна їхніх акцій за кілька діб впала на 20 євро до рекордно низького рівня. Водночас фінансові аналітики відзначають, що у разі утворення Мердоком консорціуму з платного телебачення, він покине напризволяще збитковий “Стрім”, облишивши “Телеком Італія” з сотнями мільйонів доларів збитків. А “Вівенді” продаж каналу однаково не врятує – в них і так в кишені давно гуляє вітер.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1346
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду