Більше новин в інтернеті, ніж у традиційних ЗМІ - Reuters Institute

Більше новин в інтернеті, ніж у традиційних ЗМІ - Reuters Institute

15 Червня 2023
716
15 Червня 2023
20:50

Більше новин в інтернеті, ніж у традиційних ЗМІ - Reuters Institute

716
Популярність друкованих і телевізійних медіа падає.
Більше новин в інтернеті, ніж у традиційних ЗМІ - Reuters Institute
Більше новин в інтернеті, ніж у традиційних ЗМІ - Reuters Institute

Дедалі частіше люди знаходять для себе новини в інтернеті, ніж у класичних засобах масової інформації, — такий один з висновків британського Інституту Reuters, які він робить у своєму щорічному звіті Digital News Report 2023.

Наприклад, у Великій Британії 41% молодих людей від 18 до 24 років вважають соціальні мережі своїм основним джерелом новин (43% у всіх країнах), порівняно з 18% у 2015 році.

Найважливішою соціальною мережею для новин залишається фейсбук, хоча за останні сім років кількість користувачів, які шукають там новини щотижня, скоротилася з 42% до 28%.

Кожен п'ятий (20%) від 18 до 24 років отримує новини з тіктоку, порівняно з 15% минулого року. У звіті цю платформу називають такою, що найшвидше зростає серед соціальних мереж.

Директор Інституту Reuters Расмус Нільсен зазначає, що молоде покоління мало цікавиться багатьма традиційними новинами, які орієнтовані на цінності старших поколінь, а натомість користуються персоналізованими можливостями, які пропонують соціальні медіа.

Дослідження також показало, що 56% опитаних турбуються про те, як визначити, які новини є справжніми, а які — фейковими. Також 40% опитаних стверджують, що довіряють більшості новин.

Якщо у 2017 році 63% опитаних людей цікавилися новинами, то у 2023 їх залишилося 48%.

Читайте також:

В опитуванні взяли участь 93 тисячі користувачів із 46 країн світу. України серед них не було.

Крім того, автори дослідження наголошують, що опитування не завжди може відображати реальну поведінку людей, оскільки люди суб'єктивно оцінюють свою поведінку. Тому результати опитування не можуть бути повністю об'єктивними.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
716
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду