В Італії помер експрем'єр, медіамагнат Сильвіо Берлусконі

В Італії помер експрем'єр, медіамагнат Сильвіо Берлусконі

12 Червня 2023
2635
12 Червня 2023
12:20

В Італії помер експрем'єр, медіамагнат Сильвіо Берлусконі

2635
У Берлусконі була лейкемія. За минулі роки він переніс також серйозну операцію на серці, коронавірус та вилікувався від раку простати. Йому було 86 років.
В Італії помер експрем'єр, медіамагнат Сильвіо Берлусконі
В Італії помер експрем'єр, медіамагнат Сильвіо Берлусконі

Італійські ЗМІ повідомили про смерть колишнього триразового прем'єр-міністра Італії та медіамагната Сильвіо Берлусконі. Про це пише Corriere della Sera.

Берлусконі госпіталізували в лікарню Сан-Рафаеле в Мілані минулої п’ятниці, щоб провести «планові тести», пов’язані з хронічною мієломоноцитарною лейкемією, на яку він страждав останнім часом.

Зазначалося, що Берлусконі перебував у звичайній палаті. Він сам прибув до лікарні.

У квітні Берлусконі сам підтвердив, що в нього лейкемія. За минулі роки він мав серйозну операцію на серці, вилікувався від раку простати, а також переніс коронавірус. Йому було 86 років.

Сильвіо Берлусконі був одним з найбагатших та найвпливовіших людей Італії протягом кліькох десятиліть. Наприкінці 1970-х років він побудував найбільшу в Італії комерційну телевізійну мережу, його сім'я володіє холдинговою компанією  Fininvest, до складу якої, зокрема, входить медіахолдинг Mediaset (перейменований 2021 року на MFE — MediForEurope), лідер у секторі комерційного телебачення, радіо та кіно, та провідна італійська видавнича компанія Mondadori. 

Крім того, Берлусконі до 2017 року був відомий як власник футбольного клубу «Мілан», а нещодавно придбав футбольний клуб «Монца».

Берлусконі тричі був прем'єр-міністром Італії: у 1994–1995, 2001–2006, 2008–2011 роках. Наразі його партія «Вперед, Італіє» входить до владної коаліції, а сам експрем’єр від вересня минулого року засідав у Сенаті XIX скликання.

Берлусконі був відомий своїми дружніми стосунками з президентом Росії Володимиром Путіним. У 2015 році відвідав анексований Крим і зустрічався з Путіним на Алтаї. А 2017-го до дня народження Путіна подарував йому комплект постільної білизни зі спільним зображенням рукостискання політиків.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2635
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду