Вільна преса та сильне громадянське суспільство. Посол США назвала ключові умови успішного відновлення України

Вільна преса та сильне громадянське суспільство. Посол США назвала ключові умови успішного відновлення України

10 Червня 2023
2737
10 Червня 2023
11:49

Вільна преса та сильне громадянське суспільство. Посол США назвала ключові умови успішного відновлення України

2737
Без цього, на думку Бріджит Брінк, в Україну не прийдуть інвестиції.
Вільна преса та сильне громадянське суспільство. Посол США назвала ключові умови успішного відновлення України
Вільна преса та сильне громадянське суспільство. Посол США назвала ключові умови успішного відновлення України

Підрив Каховської ГЕС — це приклад руйнівного впливу війни з боку Росії, яка поставила під загрозу мільйони людей. На цьому наголосила посол США в Україні Бріджит Брінк, виступаючи на заході NV «Діалоги про відновлення України». «Це є нагадуванням нам і всім іншим про необхідність підтримувати Україну зараз», — сказала вона, пообіцявши, що Сполучені Штати разом з партнерами продовжать працювати цілодобово на підтримку України. 

Брінк нагадала, що президент США Джозеф Байден чітко заявив про підтримку України як демократичної, заможної, суверенної і незалежної країни, яка здатна захистити себе і стримати будь-яку агресію.

«І зовсім недавно держсекретар США Тоні Блінкен також говорив про візію відновлення України. Це бачення полягає в тому, щоб Україна не тільки вижила, але й процвітала. Ми повністю згодні з тим, що починати треба вже зараз, і Лондонська конференція (Конференція з питань відновлення України, яка пройде в Лондоні 21–22 червня 2023 року. — «ДМ») є чудовим місцем для початку», — сказала американська дипломатка.

За її словами, відновлення України має три аспекти: безпека, економіка і демократія. 

«Безпека — це, очевидно, найважливіша частина із того, що ми робимо для підтримки України зараз, прямо тут. Президент Байден дуже чітко заявив, що наша мета — допомогти Україні повністю вигнати Росію з України. А шлях до миру лежить через військову міць», — зазначила Бріджит Брінк, додавши, що США вже надали Україні $37 млрд доларів на безпекову допомогу. І це не лише та безпекова допомога, яка допомагає на полі бою, а й також довгострокова безпекова допомога, яка допоможе Україні захистити себе на довгі роки.

Що стосується економіки, то Сполучені Штати надали $23 млрд прямої бюджетної підтримки Україні. «Це продовження підтримки по всіх напрямках — вчителів, екстрених служб й інших напрямків, якими Україна допомагає собі йти вперед», — повідомила Брінк.

Потреби відновлення України, за підрахунками Світового банку, становлять понад $400 млрд. Але ключем до відновлення для України, крім самих українців, є приватний сектор, переконана посол США: «Дуже важливо залучити приватний сектор. Це третя частина з трьох аспектів відновлення, про які я хотіла сказати, тому що для того, щоб залучити приватний сектор, потрібно підтримати перетворення в Україні, які передбачали українці».

Для досягнення цієї мети, за словами Бріджит Брінк, необхідна одна фундаментальна основа — відкрите і вільне суспільство, засноване на верховенстві права. 

«Це не абстрактна концепція. Вона вимагає реальної роботи з перетворення багатьох аспектів життя країни. І цей рух, рух до Європи, цей рух до НАТО — це те, що також допоможе залучити приватні інвестиції, необхідні для відновлення і успіху України», — сказала Брінк.

Багато бізнесменів в Україні та за її межами, у тому числі в Америці, за її спостереженнями, розраховують на певні ключові принципи, коли хочуть інвестувати. Вони сподіваються незалежної судової системи, міцного корпоративного управління, низького рівня корупції та ефективних способів протидії їй.

«А ще вони сподіваються вільної преси і сильного громадянського суспільства», — наголосила посол США в Україні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2737
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду