Працівника концерну РРТ, який транслював росТБ у Куп'янську, залишили в СІЗО

Працівника концерну РРТ, який транслював росТБ у Куп'янську, залишили в СІЗО

10 Травня 2023
1745
10 Травня 2023
14:21

Працівника концерну РРТ, який транслював росТБ у Куп'янську, залишили в СІЗО

1745
За даними слідства, працівник концерну РРТ під час окупації Харківщини налагодив у цифровому форматі трансляцію матеріалів, що закликали підтримувати армію РФ.
Працівника концерну РРТ, який транслював росТБ у Куп'янську, залишили в СІЗО
Працівника концерну РРТ, який транслював росТБ у Куп'янську, залишили в СІЗО

Суд у Харкові продовжив тримання під вартою працівника місцевої філії Концерну РРТ, який під час окупації Куп'янська під'єднав мовлення російського пропагандистського телебачення. Про це повідомляє видання «Думка» з посиланням на відповідну ухвалу Київського районного суду Харкова.

За матеріалами справи, обвинувачений, уродженець міста Бійськ (Росія), працював у Харківській філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення на посаді електромеханіка засобів радіо та телебачення.

Із травня 2022 року за погодженням з окупаційною адміністрацією обвинувачений обійняв посаду «и.о. ведущего специалиста отдела телерадиовещания Управления связи и массовых коммуникаций ВГА Харьковской области».

В окупованому Куп'янську чоловік, маючи відповідний досвід, доступ до приміщень та використовуючи обладнання Харківської філії Концерну РРТ, за підтримки російських пропагандистських 5 каналу і «России 24» налагодив у цифровому форматі трансляцію матеріалів, що закликали підтримувати окупантів та армію РФ. Експертиза встановила, що у трансльованих матеріалах є антиукраїнський зміст.

Чоловіка затримали 1 березня 2023 року працівники Управління СБУ в Харківській області. Тоді ж йому повідомили про підозру. Його обвинувачують у колабораційній діяльності, організації та проведенні заходів політичного характеру, веденні інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

2 березня 2023 року його посадили в СІЗО на 60 діб без права внесення застави. 24 квітня 2023 року строк розслідування у кримінальному провадженні продовжили до шести місяців.

Вивчивши матеріали справи, суд постановив задовольнити клопотання та продовжити підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Харківському слідчому ізоляторі в межах строку досудового розслідування на 33 дні, тобто до 29 травня 2023 року.

Раніше «ДМ» повідомляв, що кіберфахівці Служби безпеки викрили на звільнених територіях Харківської області колаборанта, якого призначили «виконувачем обов’язків провідного спеціаліста відділу телерадіомовлення управління зв’язку та масових комунікацій» окупаційної адміністрації Росії. 

Фото: publish.com.ua
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1745
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду