10 травня — пресконференція з командою проєкту «Програма #5488», який стартує на Громадському радіо

10 травня — пресконференція з командою проєкту «Програма #5488», який стартує на Громадському радіо

9 Травня 2023
1506
9 Травня 2023
09:55

10 травня — пресконференція з командою проєкту «Програма #5488», який стартує на Громадському радіо

1506
«Програма #5488» стартує на Громадському радіо та кількох регіональних радіостанціях з червня 2023 року.
10 травня — пресконференція з командою проєкту «Програма #5488», який стартує на Громадському радіо
10 травня — пресконференція з командою проєкту «Програма #5488», який стартує на Громадському радіо

У середу, 10 травня, об 14:00 за київським часом в онлайн-форматі (13:00 за середньоєвропейським часом) відбудеться пресконференція з командою проєкту «Програма #5488».

«Програма #5488» стартує на Громадському радіо та кількох регіональних радіостанціях з червня 2023 року  за підтримки Українського культурного фонду. Також випуски програми будут розповсюджуватися у соцмережах та на платформі YouTube.

«Ці чотири цифри – 5488 – насправді номер законопроєкту про відповідальність за дискримінацію та нетерпимість. Повна назва – проєкт Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації. Він був поданий ще в травні 2021 року прем’єр-міністром Денисом Шмигалем на розгляд парламенту. Та, на жаль, ще й досі не дійшов навіть до комітету з питань прав людини. Хоча саме про цей законопроєкт було спільне комюніке між президентом Володимиром Зеленським та президентом США  Джозефом Байденом. Можливо, хтось скаже, що під час війни є більш нагальні справи, та не забуваймо,  це армія РФ несе старі наративи з їх абсолютною неповагою до особистості і життя людей.  Українці ж відстоюють  вільну країну для вільних людей, в якій не має бути місця жодній дискримінації», — повідомляють організатори пресконференції.

Планується зробити цикл радіопрограм,  як в прямому етері  хронометражем до 50 хвилин (20 випусків), з залученням до розмови  експертів, різних героїв та радіослухачів, а також цикл із  записних програм (20 випусків) хронометражем до 20 хвилин з розповіддю ведучого та інтерв'ю з експертами та героями циклу.

Команда проєкту ставить перед собою дві мети. По-перше, підштовхнути парламент пришвидшити розгляд законопроєкту. А по-друге – і це найголовніше – просвітницьку. Адже кожний громадянин має знати свої права, знати що кожний має  захист, незалежно від  національності, кольору шкіри, мови, релігійних, політичних або інших переконань, статі, віку, сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності, місця проживання тощо.

Команда «Програми #5488»:

Ведучі — Марта Мольфар (теле- та радіоведуча, акторка дубляжу, громадська діячка),  Яна Дзиґа ( радіоведуча, філологиня, волонтерка), Євген Лесной (автор ідеї, шефредактор, теле- та радіоведучий, режисер документального кіно), редакторка Олена Холоденко (журналіст радіо та онлайн-медіа) та Олена Вострова (радіоведуча та менеджерка з комунікацій з УКФ).

Випуски програми можна буде побачити у соцмережах та в ютубі. Команда програми наголошує, що є відкритою для співробітництва з усіма медіа, а також може надавати програми для використовування в радіоетері регіональних радіостанцій. 

До участі у пресконференції запрошують журналістів, для реєстрації необхідно надіслати контакти, на які буде надіслано посилання на онлайн-конференцію.

Контакти: +380506681093 (Viber), troyskaya@gmail.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1506
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду