У Торонто покажуть чотири українські короткі метри від переможців/-ниць програми Civil Pitch 2.0

У Торонто покажуть чотири українські короткі метри від переможців/-ниць програми Civil Pitch 2.0

27 Квітня 2023
1984

У Торонто покажуть чотири українські короткі метри від переможців/-ниць програми Civil Pitch 2.0

1984
Показ відбудеться 1 травня о 15:30 (за часом в Торонто).
У Торонто покажуть чотири українські короткі метри від переможців/-ниць програми Civil Pitch 2.0
У Торонто покажуть чотири українські короткі метри від переможців/-ниць програми Civil Pitch 2.0

1 травня в Торонто покажуть чотири українські короткі метри від переможців/-ниць програми Civil Pitch 2.0. Кожен із фільмів — це глибокий погляд на буденність війни та стійке висловлювання про незламних українців/-ок, що живуть у ній.

У стрічці «89 днів» Павла Дорогого ми спостерігаємо за тим, як харківська станція метро вимушено перетворюється на бомбосховище. Робота «Під крилом ночі» режисерки Лесі Дяк оповідає про будні 11-річної Олесі, яка разом із сім’єю втекла від війни до Бельгії, і тепер щодень чекає на нічного дзвінка від батька з дому.

У фокусі стрічки «Гості з Харкова» Галини Лавринець — активістка Неля, що допомагає переселенцям й переселенкам з Харкова адаптуватися до нового життя. Фільм «Наша робо сім’я» Анастасії Тихої — це історія про те, як, осівши у новому місці, родина з Вугледару відновлює головну сімейну справу — клуб для дітей, які захоплюються робототехнікою та програмуванням. У стрічці захопливо спостерігаємо за тим, як наполеглива праця та пристрасть на шляху до своєї мети можуть допомогти пережити найважчі часи.

«Прем'єра фільмів Civil Pitch 2.0 на фестивалі Hot Docs свідчить насамперед про їхню високу мистецьку якість. І ми раді, що завдяки цим стрічкам Україну побачать і почують на потужному й глобальному майданчику. Віримо, що через кіно ми можемо збільшити кількість розуміння, емпатії та підтримки на боці України. Для авторів/-ок участь у Hot Docs — це фантастична можливість здобути нові контакти та можливості для створення наступних фільмів, джерело відгуків від великої кількості вимогливих глядачів/-ок. Досвід, що надихає і розвиває», — розповідає ментор проєкту, український режисер, артдиректор Docudays UA Роман Бондарчук.

Показ відбудеться 1 травня о 15:30 (за часом в Торонто). Після перегляду відбудеться Q&A з авторками фільмів. Свої стрічки на кінофестивалі Hot Docs у Торонто особисто представлять режисерки Леся Дяк, Анастасія Тиха та Галина Лавринець й продюсерка Олександра Братищенко. Про співпрацю між фестивалями Hot Docs та Docudays UA розповість комунікаційна директорка й членкиня відбіркової ради Docudays UA Дар’я Аверченко.

«Цьогоріч Hot Docs святкує свій 30-й ювілей, рефлексуючи шлях, який за цей час пройшла документалістика. І цьогорічний фокус на українському кіно — це наш шанс віддати належне документалістиці в дії. Мистецтву, яке творить історію. Українські кінематографіст(к)и визначають українську реальність, якою її бачить решта світу. Це можливість, яка трапляється раз у житті, і для фестивалю Hot Docs велика честь бути причетним до цього. Фільми Civil Pitch 2.0 — це не просто чотири нові фільми; це твори, що висловлюють волю українських митців/-чинь та, можна сказати, українського народу. Чого ще можна чекати від світової премʼєри?» — ділиться Мирося Ватаманюк, програмерка кінофестивалю Hot Docs.

Аби переглянути стрічки Civil Pitch 2.0 в межах кінофестивалю Hot Docs, ви можете придбати квиток на спеціальний показ за посиланням.

А вже у червні — очікуйте українську прем'єру фільмів на ювілейному Docudays UA. Дізнайтеся більше про фільми з трейлера програми.

Приєднуйтеся до циклу інстаграм-ефірів з режисер(к)ами фільмів у межах програми Civil Pitch 2.0.

Перша з розмов відбудеться у неділю, 30 квітня. Слідкуйте за анонсами й долучайтеся до стримів в інстаграмі Docudays UA.

На участь у програмі Civil Pitch 2.0 надійшло 150 заявок — з них журі обрало 4 проєкти, які отримали не лише гранти на виробництво фільмів, але й менторську підтримку на всіх етапах роботи.

Ці фільми створені в межах програми «Civil Pitch 2.0», яка реалізується ГО «Докудейз» як частина проєкту «Програма сприяння громадській активності “Долучайся!”», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст цих фільмів є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США.

Фільми отримали фінансову підтримку від Goethe-Institut.

Режисерки Леся Дяк, Анастасія Тиха та Галина Лавринець змогли представити Україну на кінофестивалі Hot Docs завдяки підтримці Канади.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1984
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду